2017-04-23 231 瀏覽
約左阿妹係isquare睇戲 睇戲之前食個晚餐本來諗住係商場入面求其搵間餐廳 但係阿妹話唔想食連鎖餐廳話食到悶 所以就決定去隔離既重慶大廈黎個重口味既一餐😂去到門口已經有一班人用中英文不停問你買唔買呢樣個樣呀食唔食咖哩個類 我地當然有備而來 一早search到呢間7E咖哩既評價唔錯 剛好俾我地遇到其中一個人係呢間7E咖哩王 我地即刻YesYesYes 咁就成功離開左人群 由佢帶我地去搭𨋢 好彩有佢 如果唔係 係入面真係會迷路😂 佢仲俾左張會員卡我地tim可能時間仲早 仲有好多位 入面環境都光猛坐低左之後有個叔叔走埋黎問我地食咩估唔到佢係講廣東話架wor 雖然唔係好正因為頭先一路見到都係東亞裔人 都係講英文估唔到有個似亞洲人既叔叔 仲同佢傾左一陣個menu入面有好多款小食飯咖哩可以揀咖哩既肉類都有好多唔同既雞牛羊魚蝦真係有選擇困難 對於我呢d平時淨係食開茶餐廳咖哩既人 有咁多款咖哩 真係唔識揀😂首先佢會上左呢個威化胡椒餅 配埋呢個綠色既薄荷醬汁 加埋一齊食辣辣地 好香口好開胃跟住就係呢個 就算唔係成日食咖哩都會識既Samosa 我地揀左素既炸到好香 個皮係好脆 放入口好熱辣辣但係又唔會有
約左阿妹係isquare睇戲 睇戲之前食個晚餐

咖哩既肉類都有好多唔同既雞牛羊魚蝦
威化胡椒餅
首先佢會上左呢個威化胡椒餅
配埋呢個綠色既薄荷醬汁 加埋一齊食辣辣地 好香口好開胃
Samosa(veg)
跟住就係呢個 就算唔係成日食咖哩都會識既
Samosa 我地揀左素既
炸到好香 個皮係好脆 放入口好熱辣辣
但係又唔會有個種油溢味
入面有咖哩薯仔同青豆 咖哩同薯仔不嬲都係絕配 尤其是薯仔成舊都好入味好香咖哩味
Garlic  Nan
呢個係特式香料雞 呢隻咖哩係橙紅色
本來以為佢會好辣 有少少淆底😂
但係食落係甜甜地個隻辣 勁開胃
加埋佢d雞肉係嫰既 一d都唔鞋口
個咖哩汁都幾潔身 用個蒜容Nan黎點 絕配!
真係會忍唔住係咁食😂
咖哩牛腩
呢個係咖哩牛腩 個咖哩既顏色同之前個個好明顯唔同 呢隻食落會有少少似番香港人口味既咖哩 呢個汁加埋個nan都好好食
個牛腩煮得好淋好入味 有幾舊係連埋少少筋位 真心正 仲有幾舊薯仔 都好好味

兩碗咖哩都係用小鐵兜上

總括黎講 係會再番轉頭食既餐廳
好想再試埋其他咖哩
2017-04-21
威化胡椒餅
Samosa(veg)
Garlic  Nan
特式香料雞