2010-05-02 96 瀏覽
沒想到此Lobby Lounge, 竟然冇一個正式既食評. 就係呢一個偶然既機會下. 我同同事往灣仔找指定餐廳時....我於酒店門口說的一句話.."唔好行咁遠囉". 做就了呢一次特別的享受. 係一間比較冇咁靚既酒店, 嘆Lobby 茶吧.Lobby Lounge, 有一個set lunch 既menu. $68起, 感覺上, 又幾抵食喎. 加埋1, 加$10多杯飲品, 都不會過$100.二人都鐘情於漢堡, 叫下一個名字長長的, 叫極品牛肉漢堡配芝士及香脆薯角. 不過, 店子冇侍應既, 得一個肥哥仔服務. 接完order, 哥仔就要走落樓下, 入單落廚房. 頓時又成為空成計....衰既, 真係走佢數都得. 肥哥仔由樓下餐廳回來了, 手中捧著兩大碟上來. 小餐廳客人不多, 不用猜, 就是我們的美味漢堡. 先頭落單時, 肥仔哥問我們要幾多成熟, 我要四成, 同事又六成. 但出來的扒, 熟既成數好似相差無幾. 我們兩個對比一下, 根本上看不出那一塊熟D, 那一塊生D.味道, 牛肉扒是非常鮮味得, 面層的芝士, 全溶的, 同塊牛扒已合成一體, 牛肉滲入了芝士. 增加強了肉香. 總之, 是一個不錯

味道, 牛肉扒是非常鮮味得, 面層的芝士, 全溶的, 同塊牛扒已合成一體, 牛肉滲入了芝士. 增加強了肉香. 總之, 是一個不錯的漢堡, 雖稱不上是極品, 但起碼知道是新鮮牛肉打成的扒. 配上了紫色洋蔥, 同脆著角.

酒店大堂既環境, 其實係好好享受. 奈何是由於酒店是招呼國賓為主, 所以眼前的lobby, 就因為咁而勁殺風景. 不過, 坐底係呢個小小的Lobby Lounge, 是完全不會受到騷擾的, 外面大堂的忙碌世界, 車水馬龍的駱克道, 雖眼見, 但同呢個Lounge是完全無關的. 有點旺中帶靜既感覺.