2022-08-20 574 瀏覽
La Mensa Grill & Bar除左有一般西餐意粉、牛扒等等,仲有墨西哥菜同埋印度菜~而且呢度既店員全部都係外國人,環境同食物都比到人一種置身外國既感覺😚好啱同朋友happy hour嗌下酒嗌下野食過個happy weekend~1⃣️雞塊熱盤 Chicken Tikka Sizzling Plate($180) 一上台仲有啲滋滋聲♨️成個鐵板上好吸引~雞塊有少少辣味,調味好香,配埋印度香蒜薄餅食真係好正~另外有跟印度乳酪醬同埋薄荷醬可以點黎食。  2⃣️炸魷魚 Salt & Pepper Calamari($120) 去食西餐,我都好鍾意嗌呢個前菜,呢度既魷魚份量都幾多,如果配埋杯酒飲就啱曬🍺 食落又脆又彈牙,真係可以係咁食!仲有跟個酸辣醬同埋蛋黃醬。  3⃣️雜錦菜自家製薄餅 Marinara Homemade Pizza($165)個pizza好好食🍕就咁睇個名以為係素菜黎,但係其實佢係海鮮pizza黎。海鮮有好多唔同既種類,有石斑魚、魷魚等等,好豐富😋一攞起塊pizza就會拉起面頭既芝士~仲有pesto同埋茄醬底,而且佢既pizza批底係好鍾意既~唔會太厚得黎又有啲咬口👍  4⃣️墨西哥

雞塊熱盤
garlic naan

炸魷魚
marinara
4⃣️墨西哥芝士餡餅(大蝦)Mexican Quesidilla (Prawn)($145)
墨西哥芝士餡餅
食墨西哥嘢必點quesidilla 或者taco!今次就嗌左個蝦既餡餅~餡餅食落一啲都唔會乾,入面既餡料配上芝士好正🤤仲有莎莎醬、牛油果醬同埋酸忌廉。
雞塊熱盤
garlic naan