2015-05-17 513 瀏覽
老媽子無煮飯,我地就唯有自己落街搵野食啦~ 但有時呢啲咁ad hoc 嘅「無飯主意」,真係要對自己好啲,所以就去附近啲商場搵左間歐陸嘅餐廳食,係,的而且確歐陸唔係主因,其實係因為門面大大隻字寫住「無限添飲」而吸引到我。晚巿店員拎左個羅宋湯俾我,老實講,呢個湯太稀,無乜茄味,不過味道其實唔差,好有屋企煲嘅感覺,而且再望下其實啲料都算唔少,作為餐湯你仲想佢點? 之後又貪貪地心叫左個白酒忌廉藍青口,大佬~ $72 jar 喎! 就算同圖有差異,都應該唔差得遠啦~ 一上枱,個份量同賣相又真係唔差喎!!! 忌廉灑得幾靚,面頭又有幾片洋葱,而家住係啲屋村有呢啲咁嘅靚野食,都真係唔錯~ 仲有啲香草伴碟添~ 以前係呢個商場,多數都係得啲快餐店,尤其記得嗰間金城....好難食服務差,但你無得揀,而家總算多啲選擇囉~  嗱~ 不過咁.... 佢啲青口肉呢,係成粒蠔屎咁,你又真係無諗過佢係正常嘅一半大小,而且啲汁又無乜味,同食白灼嘅差唔多。嗱~ 之但係呢~ 呢度新推嘅韓式拉芝士辛辣泡菜雞肉石板飯就真係驚喜勒! 你又真係無諗過咁多芝士碎,仲熱騰騰咁上碟,啲芝士不停咁bilibala咁~ 大家睇下我條片就知幾震

白酒忌廉藍青口
嗱~ 之但係呢~ 呢度新推嘅韓式拉芝士辛辣泡菜雞肉石板飯就真係驚喜勒! 你又真係無諗過咁多芝士碎,仲熱騰騰咁上碟,啲芝士不停咁bilibala咁~ 大家睇下我條片就知幾震撼!
韓式拉芝士辛辣泡菜雞肉石板飯
以為佢都係圍威喂求求其其話係辛辣泡菜,誰知食落又真係有泡菜味,而且啲雞肉又唔係老,都幾嫩口,捲埋啲芝士,嘩~ 幾鬼靚呀! 而且芝味都夠,我幾乎食哂成盤呀!
老實講,呢度係就唔係乜野上等菜式架啦,但當班報紙佬一日到黑話香港人買唔到樓好鬼慘之際,又見佢地成日出去大魚大肉架喎~ 我唔使話搵個一齊食麥記嘅女朋友,不過,可以搵個食1950嘅都已經唔錯啦~ 咁嘅價錢,有咁嘅食物,週年紀念慳慳地之選囉!

2015-05-16
韓式拉芝士辛辣泡菜雞肉石板飯