2023-05-28 33 瀏覽
一間食物種類選擇豐富嘅日式居酒屋小店, 有刺身、壽司、串燒、炸物到丼物等等。 座位以四人位為主,氛圍比較啱一班朋友高談闊論咁聚餐。 極上刺身三品 ($238) • 分別係油甘魚、三文魚、帆立貝。 • 整體係一碟好高質嘅刺身,肉質嫩滑、咀嚼嘅時候有刺身原有嘅淡淡鮮甜。平時唔好刺身嘅我都覺得好食。 清酒煮蜆 ($88) • 每粒蜆肉都好飽滿,最重要係食落唔會咬到沙粒,處理得好好。 • 清酒嘅米香味幾濃郁,但又唔會搶走蜆本身獨有嘅鮮甜。 青森青提豚肉卷 ($48)• 極力推薦‼︎ • 用豚肉包住一粒原整嘅青提去燒,味道有驚喜。 • 青提經過燒烤仍然保持獨有嘅香甜,口感變得更腍同更多汁,兩者味道好配合。 脆皮風鱔 ($88) • 燒嘅程度啱啱好,外皮收得緊緻香脆。 • 入面嘅肉質保持爽口,保留到鱔嘅味道。 池魚王薄切 八切 ($138) • 肉質除咗保持一貫咁鮮嫩肥美,仲多咗一股魚油香。 • 撈少少伴碟嘅薑蔥一齊食又係另外一種層次。 蟹羔玉子燒 ($88) • 玉子口感好濕潤滑溜,比較似蒸出嚟。 • 夾咗蟹羔喺入面,食落有浸浸蟹羔味滲出。
一間食物種類選擇豐富嘅日式居酒屋小店, 有刺身壽司、串燒、炸物到丼物等等。 座位以四人位為主,
氛圍比較啱一班朋友高談闊論咁聚餐。
極上刺身三品
極上刺身三品 ($238)
• 分別係油甘魚、三文魚、帆立貝。
清酒煮蜆
清酒煮蜆 ($88)
• 清酒嘅米香味幾濃郁,但又唔會搶走蜆本身獨有嘅鮮甜。
青森青提豚肉卷
青森青提豚肉卷 ($48)

• 極力推薦‼︎
• 用豚肉包住一粒原整嘅青提去燒,味道有驚喜。
脆皮風鱔
脆皮風鱔 ($88)
• 燒嘅程度啱啱好,外皮收得緊緻香脆。
• 入面嘅肉質保持爽口,保留到鱔嘅味道。
池魚王薄切 八切
池魚王薄切 八切 ($138)
• 肉質除咗保持一貫咁鮮嫩肥美,仲多咗一股魚油香。
• 撈少少伴碟嘅薑蔥一齊食又係另外一種層次。
蟹羔玉子燒
蟹羔玉子燒
蟹羔玉子燒 ($88)
• 玉子口感好濕潤滑溜,比較似蒸出嚟。
• 夾咗蟹羔喺入面,食落有浸浸蟹羔味滲出。
清酒煮蜆
池魚王薄切 八切