2013-07-03 2851 瀏覽
呢餐飯係我一個由幼稚園就識到大既朋友請我既補祝生日飯,原本想選"牛角",但因爲我有盛八既VIP卡,有9折,所以最後選擇左呢間。因爲今晚係平日,再加上我地上星期已經訂檯,所以都無需要等。平時如果我同老公兩個人就會叫二人餐(VIP$518 for 2),但呢個餐對我地兩個女仔黎講好似多左D,所以我地決定散叫。今晚我地食左:1) 牛勒骨-好味,juicy, 推介 2) 豚肉toro - 都好味,肥瘦適中 3) 大蘑菇 - 好味,燒蔬菜當中我個人最鐘意呢款。平時都係老公燒,所以初頭都唔知幾時熟。第一舊朋友試味話似塑膠,即係未得。之後先知道原來要燒到個菇出水後,再燒多幾分鐘先OK 4)盛八沙律 - 新鮮,但似乎呢間餐廳大部分既沙律汁都撈左wasabi5) 蜆湯 - OK,如果再鮮甜更好6) 盛八泡飯 - OK,適合最後唔夠飽填下個肚7)煎餅 - 餐牌有兩款,唔係韓式個款。味道似蠔餅,但餡料變左做墨魚/八爪魚,同埋厚粉。我個人就唔多鐘意。最後呢兩道都太重澱粉質,太飽,最後有少量食唔曬。

因爲今晚係平日,再加上我地上星期已經訂檯,所以都無需要等。

今晚我地食左:
1) 牛勒骨-好味,juicy, 推介

2) 豚肉toro - 都好味,肥瘦適中

5) 蜆湯 - OK,如果再鮮甜更好
6) 盛八泡飯 - OK,適合最後唔夠飽填下個肚
多鐘意。
最後呢兩道都太重澱粉質,太飽,最後有少量食唔曬。
題外話/補充資料: 呢度逢星期一有VIP卡都有6折!下次要試下先 個廁所既位置係後樓梯,得一格,但洗手度門又唔可以關,感覺唔安全
2013-07-02
生日