2011-11-05 571 瀏覽
今日同老婆仔係旺角律師樓做完野, 之後諗食乜個時, 醒起以前搭車時成日經過呢間店, 故此今日有時間就到此店一食~~因為都近七點鍾, 所以開始要等位, 等左約10分鐘才有位~~環境方面, 普通的日式迴轉壽司的格局, 唔算特別好, 也唔算特別差~~服務方面, 以日式店來看, 叫做普普通通, 不過叫人斟水, 落單也蠻快捷的~~食物方面, 今次同老婆仔冇叫刺身, 只是叫了熟食和壽司食, 分別有三文魚, 火炙三文魚腩, 三文魚魚腩, 北寄貝, 帶子, 吞拿魚, 煎三文魚鮫, 燒牛舌, 辣味魷魚, 特上厚燒玉子, 鰻魚三文魚, 火炙三文魚腩, 三文魚魚腩, 燒三文魚鮫 -- 本人覺得三文魚是最好味的, 有魚香, 雖然不算特別濃, 但以這價錢計已很不錯了, 對比之下, 三文魚魚腩便顯得冇禁抵食了, 因為味道上只是比三文魚濃郁多少少而己, 至於火炙三文魚腩幾香, 但我覺得略微熟了些, 令到d肉很容易散呢~~ 而三文魚鮫, 很普通, 好像只是一舊燒熟了的三文魚肉罷了.........北寄貝, 帶子 -- 這兩個我冇食到, 根據老婆仔所言, 只是普普通通..........吞拿魚 -- 這個不太好, 冇魚

抵食的三文魚
冇特色的三文魚鮫~~

吞拿魚 -- 這個不太好, 冇魚香味之餘, 質感十分之乾呢~~
很差的吞拿魚同普通的帶子
鰻魚 -- 普普通通的, 冇乜特別~~
唉, 隨處可見的鰻魚~~
燒牛舌 -- 口感煙"un", 帶有牛舌香味, 但可惜冇乜燒烤的香氣, 本人覺得普通, 但老婆仔卻喜歡~~
算好食但唔抵食的牛舌~~
辣味魷魚 -- 差, 魷魚不夠煙"un", 食落唔彈牙, 冇乜魷魚味, 應是不夠新鮮, 另外所謂辣味很怪, 在一些辣味中卻有很重的芝士味 (芝士波波那種), 不論不類的, 這個無一可取~~
差, 只有一個字差~~
特上厚燒玉子 -- 普通, 玉子本身真的幾厚, 但冇乜蛋香味, 令人有些失望呢~~而中間是夾著一些飯, 在上面放上大大粒的魚子(?), 這些魚子(?)咸咸的幾好食~~
只係ok啦~~
總括而言, 食左差不多三百元, 不算抵, 而食物質素也很普通, 選擇唔算多, 服務態度ok.........那此店會否再來??答案是:不會了, 因為唔算好食, 也唔算好抵, 重要排隊, 所以唔會再去了~~
2011-10-04
抵食的三文魚