🇹🇼台式/中式 🧳遊客店——————銅鑼灣呢間鼎泰豐主要都係遊客去食多,唔知🐻🐻‍❄️兩個香港人去,又會有咩感想呢?小籠包$70皮非常薄👍🏽標準小籠包嘅餡,每粒都有湯汁😋幾好味😋台式香蔥拌麵$60食落味道好似「印尼撈麵」🤣🤣不過不失~高湯蒜蓉菠菜苗$78賣相立立呤👍🏽不過食落就比較油荔芋小籠包$58咬落有淡淡荔芋味,皮一樣好薄,食落幾乎唔覺有皮嘅存在,所以亦唔會覺得唔夾或者奇怪🤣,但🐻🐻‍❄️都覺得只係一個比較平穩嘅荔芋甜品,無咩驚喜~🫃份量🤰比較適合小鳥胃,叫咗4樣個肚仲有位食甜品🤣🤣💁‍♂️服務💁🏽‍♀️幾好,荔芋甜品會自動後上,服務員會留意住進度,見🐻🐻‍❄️食得七七八八就主動問甜品係咪可以上,仲會換晒餐具、碟俾我哋食甜品👍🏽結論:整體食物水準平穩,無話邊樣食物會伏,但🐻🐻‍❄️都覺得無咩驚喜,如果好鍾意食小籠包嘅,可以一試👍🏽
🇹🇼台式/中式 🧳遊客店
——————

小籠包
皮非常薄👍🏽標準小籠包嘅餡,每粒都有湯汁😋幾好味😋

台式香蔥拌麵
食落味道好似「印尼撈麵」🤣🤣不過不失~
台式香蔥拌麵

高湯蒜蓉菠菜苗
賣相立立呤👍🏽不過食落就比較油
高湯蒜蓉菠菜苗

荔芋小籠包
荔芋小籠包

🫃份量🤰比較適合小鳥胃,叫咗4樣個肚仲有位食甜品🤣🤣

2024-02-21
$158.5 (晚餐)