2019-02-26 401 瀏覽
據聞係Flipper's的姊妹店,開左無耐就大排長龍,9點到步見到門口仲有條唔短嘅隊伍。有幸獲得邀請參加試食,跳過左排隊嘅步驟。 回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌗🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌗🌑價錢:HKD200-300/Pal◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇要排隊,座位唔算多,店員服務好。餐牌選擇雖唔多,但樣樣都足料味道好,打卡之選。————————————————————————◆𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐢𝐤𝐨 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞◇ 😍明太子醬x海膽x三文魚籽x天使麵竟然令一向抗拒幼麵嘅我有所改觀,原來天使麵都可以咁好味。海膽頗多,食落好creamy,新鮮又唔腥。三文魚籽落得慷慨,咬落"卜"一聲嘅感覺好治愈,順帶中和了醬汁的厚重明太子忌廉汁望落好多,原來係啱好夠撈勻啲麵。天使麵煮得軟硬適中,掛汁效果一流,整體好夾。◆𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞◇ 😋士多啤梨x香蕉x藍莓x焦糖嘅搭配點會出錯食多左梳乎厘班戟,食翻薄身班戟好懷念。班戟煎得鬆軟彈牙,表面的

回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑

◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇

————————————————————————

明太子海膽意粉

明太子醬x海膽x三文魚籽x天使麵

竟然令一向抗拒幼麵嘅我有所改觀,原來天使麵都可以咁好味。

海膽頗多,食落好creamy,新鮮又唔腥。
明太子忌廉汁望落好多,原來係啱好夠撈勻啲麵。
天使麵煮得軟硬適中,掛汁效果一流,整體好夾。

法式焦糖班戟

◆𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞◇ 😋
士多啤梨x香蕉x藍莓x焦糖嘅搭配點會出錯

食多左梳乎厘班戟,食翻薄身班戟好懷念。班戟煎得鬆軟彈牙,表面的焦糖好脆,口感好豐富

黑松露酸忌廉薯條

◆黑松露酸忌廉薯條◇ 😋
新鮮炸起嘅薯條,完全唔乾身,外脆內軟。酸忌廉味道適中唔會過酸,搭配黑松露醬冇得輸,薯條食落都冇咁滯

Cookiw Frappe

◆𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐞 𝐅𝐫𝐚𝐩𝐩𝐞◇ 😋
勁大杯,打得幾滑,甜味啱啱好

Honey Orange Lemonade

◆𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞◇ 😋
一開始飲落似似地芬達,督爛塊橙之後橙味出曬來,好清新

💁🏻‍♀️都幾多人排隊ga,要早啲去。服務好好,一見到個杯冇水就過來斟

💁🏻‍♀️食物品質確實幾高,食物種類比𝘍𝘓𝘐𝘗𝘗𝘌𝘙'𝘚 多,明明喺食班戟的店,點會諗到我竟然愛上左個意粉

💁🏻‍♀️𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫同𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞望落都好吸引,可惜兩個人實在太飽食唔落了,下次一定要試下

用餐優惠
試食活動