超級無敵耐冇入迪士尼啦✨難得入園 順便嘆個港女下午茶~ 同嘆冷氣! (夏天呢個最重要呀!!!個人覺得大街餐廳下午茶係全個園區最抵食嘅!$398/2 出面普通cafe食個high tea可能都唔只呢個價! 餐廳分咗兩邊 玻璃房& vintage啲嘅房今次坐咗玻璃房 靚靚 坐窗邊仲會望到城堡! 不過會曬啲我今次係10:30am入園 一入就去餐廳門口登記拎籌然後會收到籌號短訊到3pm會按籌號碼安排入座~ 如超過5個號碼,需要重新登記輪候不過當日好好彩 過咗號碼都安排到入座✨但大家都係提早到穩陣啲!-🏰【大街餐廳下午茶】$398整體味道係幾高質 特別係鹹點!性價比高✨鹹點☞︎ 鮑魚蘑菇撻☞︎ 牛小排配雞肉慕斯☞︎ 芝士蘑菇釀雞翼☞︎ 香炸脆網南瓜春卷☞︎ 香炸蝦膠魷魚酥☞ 黑松露炒蛋蘆筍煙三文魚卷配粟米脆包☞ 蒲燒鰻魚配蘑菇脆包鹹點全部都幾好食 中上水準 設計配搭都有心思💕個人比較鍾意蝦膠魷魚酥 黑松露三文魚包 同牛肉😋甜點☞︎ 榛子朱古力撻及☞︎ 紅桑子朱古力蛋糕☞︎ 士多啤梨棉花糖夾心曲奇餅☞︎ 香橙泡芙☞︎ 馬卡龍及鮮雜果沙律☞︎ 即烘鬆餅甜點相對就正正常常 大部份都有迪士尼角色造型 好可愛!個人比較鍾意朱古

超級無敵耐冇入迪士尼啦✨
難得入園 順便嘆個港女下午茶~
同嘆冷氣! (夏天呢個最重要呀!!!
個人覺得大街餐廳下午茶係全個園區最抵食嘅!
餐廳分咗兩邊 玻璃房& vintage啲嘅房
今次坐咗玻璃房 靚靚 坐窗邊仲會望到城堡! 不過會曬啲

我今次係10:30am入園 一入就去餐廳門口登記拎籌
然後會收到籌號短訊
到3pm會按籌號碼安排入座~
如超過5個號碼,需要重新登記輪候
不過當日好好彩 過咗號碼都安排到入座✨
但大家都係提早到穩陣啲!
🏰【大街餐廳下午茶】$398

☞︎ 香橙泡芙
☞︎ 馬卡龍及鮮雜果沙律
☞︎ 即烘鬆餅
甜點相對就正正常常
大部份都有迪士尼角色造型 好可愛!
個人比較鍾意朱古力撻同scone✨
前者朱古力味幾濃 後者牛油味好出😋

飲品
☞︎ 烏龍芒芒茶:幾正呀!茶味同芒果味都出 個味都唔假~ 夏天飲呢個正!
☞︎ 暖心朱古力:正常嘅朱古力~ *只有熱 冇凍

✨推薦指數:9/10
💰人均消費:$219
⏳等候時間:0min (10:30am入園拎籌)