2018-02-14 1029 瀏覽
友人係"辣妹"一名, 同佢食飯可以練到食得辣, 係呢頭行完街, 佢帶我去左呢間開餐一打開升降機門, 已經見到食客等緊位, 好彩我地人少唔需要等好耐就可入座內裏環境燈光昏暗, 唔係幾似食辣嘅地方有餐牌提供外, 仲設有落單紙, 有相易搵到岩食東西選了BB辣度嘅呢客酸辣土豆絲 ($68), 放上枱被紅辣椒粒量嚇倒了 (哈..哈...), 唯有避開佢, 只食土豆絲!土豆絲口感爽脆, 份量都幾多, 味道混和酸同辣, 以酸味較為突出, 味趁熱食道唔錯!BB辣度嘅黃炆鷄鍋 ($148)上枱啦, 用火爐慶住食能保持熱度, 半隻鷄份量加埋紫洋蔥, 大蔥及秀珍菇等配菜, 原煲上夠晒量!醬汁味濃, 配白飯一流, 鷄肉食得出頗濃鷄味, 肉質幾滑; 而其他配料亦索晒醬汁味道, 當然要食晒佢啦!!川香豬軟骨酸辣水晶粉 (小辣) ($48), 一碗份量頗大, 有兩大件豬軟骨, 配料有花生, 酸菜, 炸菜絲等酸辣味湯底好醒胃, 水晶粉晶瑩通透, 滑嘟嘟口感; 豬軟骨煮得夠時間又入味! 菜式可自選辣度, 食完仲每位送上杞子桂花凍, 味道食到桂花香味, 唔太甜, 幫你解辣清熱,咁就無有怕啦^^

內裏環境燈光昏暗, 唔係幾似食辣嘅地方

有餐牌提供外, 仲設有落單紙, 有相易搵到岩食東西

酸辣土豆絲

黃炆鷄鍋