2018-05-15 38 瀏覽
今日係觀塘上完堂 收到姨仔電話 話出左去九龍灣行街 一唔一齊下午茶 ,有人請緊係出啦,趕上堂,飯都未食。佢建議左間餐廳係淘大入面,咁大個女除左沙士果陣 真係對呢個地方無咩認識,好似去左個新世界咁。 原來呢頭勁多野食 商場又新又靚。 去到門面已覺得好舒服 係女生至愛既tiffany blue . 感覺好似俾人影prewedding 影樓咁 。個環境靚到 可以勁影相呃like . 佢既食物都好特別 好多特式野 勁想試晒佢 。 呢個抱泡飯好想食呀 但姨又話唔餓 唯有留低下次再食。最後叫左個芝士豚肉拉麵,($72)泡菜味濃,對芝士控既的黎講 ,如果可以再多點芝士會更好 ,好開胃既鐵板拉麵。 表妹叫左個雞肉三文治,以為無咩特別,一上菜果陣,吸引左勁多人目光,呢個三文治真係超吸睛,不過係我勁影相之際 ,表妹已忍唔住一啖咬落去😂😂😂大叫好好食呀。好似食泡泡咁。 我同姨仔都笑死左 呢個真係超為食既為食貓。 不過呢個三文治口感好豐富,泡泡軟軟地加埋脆脆吐司,配左千島醬加上蛋黃浸左落吐司度,真係好香好好食。 吐司烘到好脆,食到卜卜聲。 同表妹姨仔叫左個蘋果蜜飲 ,扮下貴婦high tea . 梨好似蘆薈咁

個環境靚到 可以勁影相呃like .

同表妹姨仔叫左個蘋果蜜飲 ,扮下貴婦high tea . 梨好似蘆薈咁甜,好潤,又係呃like 之選。 呢間cafe 都幾特別,下次再黎食泡泡先。
2018-05-12
下午茶