2020-05-31 1675 瀏覽
已係第3次到訪,每次都係唔同人及主題,今次同2位閨蜜嚟,眼見大部份都係慶祝生日,雖然我哋唔係但係亦都畀在場氣氛感染🥰1位朋友叫咗4 courses set dinner,我同另一位朋友散叫a la carte玫瑰花牛油,每次都覺得佢好靚,尤其襯托咁浪漫嘅環境法式洋蔥湯洋蔥湯係我最鍾意嘅西式餐湯,如果見到menu 有通常都會叫試一試。 當然Amigo 嘅洋蔥湯係好味嘅,雖然唔係我飲過最好味但佢都係位頭三位,佢嘅牛骨湯底香濃帶出洋蔥香甜同朋友share 咗一份$440香煎鵝肝,餐廳好細心咁幫我哋分好2分至上枱,分量相當足夠。 鵝肝煎到外脆內軟非常好食,佢用白蘿蔔鋪底,白蘿蔔嘅清甜減咗鵝肝嘅膩同2位朋友share 法式田螺,田螺爽嫩,香草蒜蓉汁口感豐富,d 汁俾我朋友搽晒麵包,佢話好正主菜同朋友share 一份 2人份量嘅Heart of tenderloin,餐廳職員話係tenderloin 最嫩滑嘅部位。 餐廳職員推餐車出嚟至切,每人兩舊厚切,生熟度剛好肉質柔嫩,朋友叫嘅set dinner 都係tenderloin 但差好遠,佢個塊好乾唔好食終於嚟到甜品環節,係我最鍾意嘅法式甜品Cr

玫瑰花牛油,每次都覺得佢好靚,尤其襯托咁浪漫嘅環境

法式洋蔥湯

終於嚟到甜品環節,係我最鍾意嘅法式甜品Crepe Suzette ~ 呢度嘅Crepe Suzette 係我係香港食過最好食嘅

2人份量,餐廳職員推出餐車之後即場煮個汁,個橙酒汁香甜,味道一流

每次來臨都非常滿足,期待下一次!
2020-05-22