好耐無食又一城安南啦!咪以為越南菜淨係得越南河粉先得㗎~ 今次爸爸節就揀咗去安南食小菜慶祝! 老豆偏向喜歡食中菜/廣東菜,所以食越南嘢就一定無死啦!  我哋一行12人,分咗3枱4人一枱加透明隔板 (限聚令幾時先完?!)我地每款小食都要兩份先夠食:越式春卷包生菜點魚露食,熱辣辣,好脆口!蒜蓉牛油雞翼係小朋友至愛 軟殼蟹米紙卷 fresh and crispy 呢個青芒果豬肉沙律酸酸甜甜好開胃;個燒豬肉都好惹味~廚師推介Menu上面叫咗呢個香茅燒雞~好好食 wor! 本人就最鍾意食雞胸肉,不過就最怕啲鞋拾拾嘅;呢個燒雞好滑呀!又脆皮!超 其實仲叫咗好多餸都影唔切就俾人食咗! e.g. 珍珠鱲魚酸湯配檬粉、炸越式蝦餅、炸蝦片小食、火車頭...就算幾飽都要食甜品係我宗旨~ haha! 最方便就係嗌甜品拼盤, 入面嘅 items 都係迷你版, 可以食多啲款式!呢個唔係完整嘅;正常係每款兩件: 班蘭西米糕(超好食)、crème brulee、咖啡奶凍(每次嚟必食)、椰汁紫糯米~小朋友梗係要食雪糕啦!呢個係椰子味~ homemade coconut ice-cream super creamy

我地每款小食都要兩份先夠食:
越式春卷
越式春卷包生菜點魚露食,熱辣辣,好脆口!
牛油雞翼
蒜蓉牛油雞翼係小朋友至愛

軟殼蟹米紙卷
軟殼蟹米紙卷 fresh and crispy

青芒果豬肉沙律
呢個青芒果豬肉沙律酸酸甜甜好開胃;個燒豬肉都好惹味~
香茅燒雞

其實仲叫咗好多餸都影唔切就俾人食咗!
甜品拼盤
Homemade 椰子雪糕