2019-05-03 66 瀏覽
已經係第2次黎依度嘆西餐🍽😋 上一次lunch黎就爆曬場;今次夜晚黎食dinner就唔算多人,幾舒服🥰今次叫左2份Main,1份Side dish同埋1份Dessert。2個人食有啲多,不過Menu實在係太吸引了。依個西班牙烤雞啲肉質真係不得了,雞胸定雞脾都好軟好嫩。味道方面我覺得有d似咖哩味😂不錯的👍🏼第2份Main簡直就係我嘅最愛😍依份慢煮豬真係好好好好好味😭入口有少少想融化咁快樣,豬肉既香味即刻係口入面化開。調味簡單,凸顯出肉嘅味道。一定一定要試依個Main!! 順帶一提,依度嘅慢煮真係做得好出色。上次黎就食左Tiramisu,今次就試下另一樣,Caramel Pear Cake🍐。Caramel cake最驚就係太甜,而依個蛋糕我覺得甜度適中👍🏼上面嗰層就係caramel,下面個層就係有梨味又濕濕地蛋糕。配搭出奇地襯🥰

西班牙烤雞配薯仔

慢煮西班牙黑毛豬配大蒜伴洋薏米