2020-03-21 149 瀏覽
今日有班朋友過到嚟銅鑼灣呢邊行街,佢話想試吓呢啲日本廚師發板嘅餐廳,於是就叫我搵資料,我係OpenRice度睇左一陣,就見到呢一間好介紹,佢係位於SOGO旁邊,對於我哋呢一啲買完野就要食嘢嘅人來講真係一個好方便嘅地方!都只不過係行也幾步就到啦!今次佢就介紹咗呢一個金色菜式,價錢就大概$1000左右!仲有一個買二送一嘅discount !於是我朋友就話食得唔好嘥啦!仲叫咗幾個熟食!首先佢嚟咗個前菜,分別係螢光魷魚,帶子裙邊仲有沙甸魚!佢嘅執好特別混合埋蛋黃醬真係超新鮮!帶子裙邊亦都包住蘿蔔食落去好爽口!沙甸魚貼上郵票有紫色囉都幾新鮮!再嚟食多三件壽司,個海膽加上帶子,鮮味無比!我食咗咁多間海膽來講呢間都真係唔錯呀,好似食緊北海道嘅味道!再配合埋生蠔同埋海蝦兩件壽司,食落真係完美無比!然之後我食咗個到庭烏冬,佢嘅牛肉味都幾襯,肉味龍帶煙韌!完全係同呢一個烏冬融合上來!之後朋友叫多個天婦羅蝦餅飯,裏面嘅炸蝦同埋個留心蛋黃醬撈埋起上嚟真係好正啊!完全係超水準嘅菜式!當然今次我仲食咗好多嘢啦!不過我都唔多講啦大家睇吓啲相啦!

當然今次我仲食咗好多嘢啦!不過我都唔多講啦大家睇吓啲相啦!