2023-05-25 99 瀏覽
今晚我地兩公婆唔帶小朋友自私食😝補祝番520🌹我地揀左位於屯門黃金海岸既L’atlantis一齊浪漫晚餐🥂揀咗Set dinner B 同 Set dinner C (6 course)💕🔹薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁牛肉切我好薄好嫩滑,一啲都唔腥,配合埋柚子醋汁好清新,連埋伴菜一齊食口感好豐富🔸法國鵝肝慕絲多士鵝肝多士做頭盤一啲都唔覺得膩,鵝肝肝油味輕,質感creamy,多士脆口🫶🏻伴上酸酸甜甜既洋蔥絲,甜甜既紅菜頭醬一齊食感覺輕而不膩👍🔹阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁蝦味好濃,非常fresh,青檸汁酸酸辣辣,點刺身好清新🌿🔸香草蒜茸牛油焗法國田螺田螺入口好香香草蒜蓉牛油味,肉質好嫩滑,好淋好入味😍田螺下面係粗粒薯蓉,啖啖牛油蒜蓉香,非常好食😍▫️黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚必須強調黑松露香檳忌廉汁非常好味!😍忌廉汁帶香檳既甜味,黑松露味唔會喧賓奪主,非常balance,鮑魚肉質彈牙,火候啱啱好一啲都唔韌,鮑魚size 一啲都唔細,一試難忘👍👍😋😋😋而家係openrice訂座晚市惠顧滿$600可以有一客,推薦😍🔹芝士蟹肉焗荷蘭大啡菇大啡菇好嫩滑juicy,餡料有一絲絲嘅蟹肉,配埋芝士汁,仲

薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁

🔹薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁

法國鵝肝慕絲多士

🔸法國鵝肝慕絲多士

阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁

🔹阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁
蝦味好濃,非常fresh,青檸汁酸酸辣辣,點刺身好清新🌿

香草蒜茸牛油焗法國田螺

🔸香草蒜茸牛油焗法國田螺

黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚

▫️黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚

芝士蟹肉焗荷蘭大啡菇

🔹芝士蟹肉焗荷蘭大啡菇
大啡菇好嫩滑juicy,餡料有一絲絲嘅蟹肉,配埋芝士汁,仲有少少三色椒粒,口感豐富,面頭既芝士好香,整體好好味😋

意大利白松露菌湯、龍蝦濃湯

🔸意大利白松露菌湯
松露味香濃足料,忌廉湯嘅質感濃稠啱啱好,正👍

🔹龍蝦濃湯
好鮮甜嘅龍蝦湯,每啖帶有龍蝦既鮮甜,熱辣辣好暖胃❤

烤美國安格斯西泠牛扒配紅酒燒汁

🔸烤美國安格斯西泠牛扒配紅酒燒汁
西冷揀左7成熟,肉質好嫩,牛肉味香濃,一啲都唔嚡口,燒汁好夾,煎得好香口👍配黃芥辣一齊食牛肉味更加提升👍

慢煮挪威三文魚扒伴輕煎北海道帶子配白酒刁草忌廉汁

🔹 慢煮挪威三文魚扒伴輕煎北海道帶子配白酒刁草忌廉汁
慢煮三文魚好嫩滑,保留到魚肉肉汁,三文魚皮煎得好香脆,配埋清新芳香既白酒刁草忌廉汁好清新好夾👍帶子輕輕煎過,入面仍然好嫩滑,

主菜既伴菜都有Sour cream 伴薯仔、牛油茄子同西蘭花苗,材料好新鮮😋

餐飲揀左凍奶茶同凍檸檬水,奶茶茶味好香,奶茶既奶好夠濃,估唔到西餐既奶茶都可以咁好飲😋

黎到甜品😍🥄

西班牙藍芝士蛋糕 、心太軟、北海道雪糕

🔹西班牙藍芝士蛋糕
好少可食到用藍芝士整既cheesecake,芝士味重,好香濃,鹹鹹甜甜,口感厚實,好特別👍

🔸心太軟 配 北海道雪糕
外表微微鬆脆,內裏鬆軟,用左80%朱古力製作,朱古力味好香濃,中間流心口感好濃惆,甜而不膩,配埋雪糕一齊食令人相當滿足🥰🫶🏻

餐廳喺黃金海岸泳灘隔離,望住沙灘風景,夜晚室內外都好有feel,岩晒同情人/朋友黎呢度dinner🫶🏻服務質素超好🫶🏻每食一道菜店員都會為你換一set餐具同碟,非常細心,而且每道菜都會講解,係五星級既餐飲體驗,非常享受既一餐😍❤️
  • 黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚
  • 心太軟