2013-04-05 246 瀏覽
同女朋友買左兩位團購晚餐食俄羅斯菜,以下係該團購的資料 :$138歎【中環Ivan the Kozak 俄羅斯6道菜晚宴】歎盡俄羅斯、烏克蘭名菜:三文魚子醬、海鮮蘑菇卷、酥皮燴牛仔肉/俄國焗兔肉/東歐煨香辣牛腩、基輔炸雲尼拿雪糕等!東歐主題餐廳,100%地道風味!老實講,我同女朋友都未食過俄羅斯菜,並唔知道我地當晚食0既算唔算係正宗地道的俄羅斯菜所以我唔可以只以這一餐的經驗去話俄羅斯菜難食,只可以話係呢間餐廳0既呢一晚晚餐真係好難食首先我地當然係比團購寫的資料吸引我地去買呢個團購,但黎到0既菜同我地所預期0既真係差天共地先講下我地揀左咩食先,每人6道菜,其實唔止以上選擇,去到個MENU仲會有好多選擇首先每人一客三文魚子醬係一定的,之後每人可以在6-8樣頭盤中揀兩樣我地揀左一個海鮮蘑菇卷/一個唔知咩焗蘑菇/茄汁龍利柳/一個唔知咩五花腩大約3分鐘已經可以上菜,先黎左呢兩碟,我見到有我地揀0個4樣頭盤,加兩條唔知咩卷,心諗唔係應該先上三文魚子醬架咩?食落先知0個兩條原來就係所謂0既"三文魚子醬",其實只係一條蛋卷包住有幾粒三文魚子0既沙律卷未算好難食,但亦唔會叫得上好食,但感覺就極度搵笨,同

同女朋友買左兩位團購晚餐食俄羅斯菜,以下係該團購的資料 :

大約3分鐘已經可以上菜,

未算好難食,但亦唔會叫得上好食,但感覺就極度搵笨,同個名比人0既感覺係兩回事LOR

其他4樣頭盤都極普通,五花腩已叫最好,但只係幾塊唔差0既蒜泥白肉0既白肉,亦無特別

海鮮蘑菇卷同另外一個焗蘑菇同埋茄汁龍利柳都唔好食,最重要全部都係微暖或者凍的

唔怪得之上菜速度可以咁快,我相信識食0既人都知道,一間好0既餐廳係唔會使用微波爐的,

尤其係你比幾百蚊去食飯,一定會期望佢會即制比你,茶餐廳叫個炒飯都會即炒比你啦,

最過份0既係整定都唔怪你,叮返熱都懶都真係想爆粗

跟住再黎兩個好味過滖水0既湯,話好味過滖水只係話佢比水有味,但都係唔熱的
食到呢度已經對主菜無期望,只係希望快快食完走人,佢呢點反而無令我地失望,

因為我地頭盤同湯都未食完未收野,主菜已經到,我地叫左一個串燒羊肉,一個燴牛仔肉
羊肉味道還可以,而且上菜時都仲有少少煙出,但份量少得可憐,得4舊似羊腩0既羊肉咁大把

牛仔肉一上菜睇賣相已經知道唔會好食得去邊,食落跟本就係普通0既薯仔忟牛腩,仲要係凍同埋唔好食的

都係0個句 { 整定唔怪你,叮返熱都懶 } ,XFw@@#%

最後三揀二甜品,我地揀左個基輔炸雲尼拿雪糕,同埋肉桂蘋果薄餅
炸雪糕ok,味道不過不失,比較少地方食到,肉桂蘋果薄餅我同女朋友一人食左一啖就無繼續食

成餐飯食左唔夠45分鐘可以埋單走人,無錯係要埋單,因為除左團購每人比左$138,每人食完要比多原價$398的加一服務費$40

即係埋單要比多$80,加埋團購價每人$138即係每人呢餐食左$178
(大家如果買團購時一定要睇清楚條款及細則,唔好比d寫到細細隻字0既條款及細則陰到)

唔好話原價要$398啦,依家每人$178我都覺得超唔值,如果有人用原價去食左呢個餐,我相信淑女都會變潑婦

唔好同我講話 : 團購平咁多一定係咁架啦,將貨就價ma,原價就未必係咁架啦

以前好多團購都係為左宣傳,所以先會平咁多,情願賺少d或者打個和當宣傳費,絕對唔會將貨就價
因為如果將貨就價而令到人地對佢間野失望左,只會更加得不償失,失去左原本搞團購0既意義

對我就係一個好例子,因為我一定唔會再去
題外話/補充資料: 本來落單時仲叫左一支$60俄羅斯啤酒,menu寫到又攞獎又點好飲咁,咪諗住試下 點知食到主菜都未黎,好明顯miss左單,仲好,見到d菜都無心情飲佢支啤酒,慳返 ps : 我對自己的攝影技術都有一定信心,自問拍出來的幾張相都比真實見到的靚,算係幫返間餐廳少少 如果你睇相都已經覺得無胃口,咁只好怪佢地0既擺盤真係奇差
2013-04-04
用餐優惠