餐廳: 麵賜園
資訊:

2022-09-28 70 瀏覽
為食貓前排行過女人街,發覺疫情之後,條街開咗好多新嘅特色餐廳,全部都好似好正咁於是我就決心要試勻晒佢😂今次為食貓去試嘅係《麵賜園》🍜環境為食貓首先係比餐廳個裝修吸引咗🤩佢出面掛上咗個好sharp嘅霓虹燈,絕對唔似賣麵,似係cafe之類🙊但原來真係賣麵,同埋賣d好精緻嘅手工飲品食物《麵賜園》除咗有麵食之外,重有好多得意嘅炸物,同埋啱啱為食貓提及嘅手工飲品🥤素蘇格蘭炸蛋 (跟餐$45)+ 牛油果蝦多士 (跟餐 $40)為食貓想先介紹呢2款小食因為比起麵,呢2個更為出色,更啱我胃口👍🏾原來炸蛋🥚轉用流心蛋同埋芋頭嚟整,係會更加好食‼️‼️如果我唔係怕肥,我真係會再encore。至於個多士都炸得好鬆脆,估唔到3樣嘢夾埋又幾好食wor💖鐵三角蠔鮑蟹海鮮湯麵 ($118)+ 補一補海鮮湯麵 ($98)為食貓無諗過食麵都可以食得咁豪😂呢2個麵嘅湯底唔算太濃,但味精唔多加埋唔同嘅海鮮配料,例如:花膠、鮑魚同蠔,真係好唔錯🤤另外,個麵底除咗拉麵之外,重可以自由搭配其他麵,真係夠晒貼心❤️黑豬小姐 (跟餐$30)+ 紅豆泡沫 (跟餐$30)食完麵,梗係要再飲埋個好靚嘅手工調配飲品,咁至夠滿足啦😆係《麵賜園》食麵
於是我就決心要試勻晒佢😂

牛油果蝦多士

至於個多士都炸得好鬆脆,估唔到3樣嘢夾埋又幾好食wor💖

鐵三角蠔鮑蟹海鮮湯麵
補一補海鮮湯麵

黑豬小姐 (跟餐$30)+ 紅豆泡沫 (跟餐$30)

食完麵,梗係要再飲埋個好靚嘅手工調配飲品,咁至夠滿足啦😆

係《麵賜園》食麵真係有另一番感受。再聽埋餐廳播嘅mirror、collar歌,確實係零舍不同
素蘇格蘭炸蛋
牛油果蝦多士