2024-04-09 83 瀏覽
終於到假期🐰,梗係要食餐好嘅放鬆下😍。我哋今次就去到尖沙咀食日式燒肉🔥。因為見呢度做緊推廣優惠,有啤酒甜品買一送一💰。我哋就揀咗Sapporo生啤$48買一送一🍻,啱晒放假燒肉咁chill嘅氣氛!.🍱上•九宮格($388)和牛三角腩同埋和牛五花真心好正💕,油花分布得好靚💦,而且煎出嚟超級嫩口,而且表面金黃焦香嘅油脂感好滿足🔥。和牛赤身同埋極黑和牛就肉味濃郁😋。仲有唔同切法,唔同部位嘅牛肉🐄,一次過可以食到九種唔同嘅味道口感。.🔥和牛壽喜燒($98)夠晒視覺效果📸,店員攞住火槍將壽喜燒牛肉燒到啱啱好火候🔥。嫩口又油脂感爆滿嘅牛肉片🐄,蘸埋好濃郁嘅黑松露🌟、甜醬油、生雞蛋醬汁🍳,好香濃、好順口。.🐥柚子漬雞肉山(半份)($28)柚子味好入味,雞肉燒出嚟除咗火燒嘅香口♨️,更加有果香、清新嘅感覺🍊。.🍙紫菜月見飯($28)燒肉梗係唔少得溫泉蛋紫菜飯🤤。呢度算係份量比較多,無論係紫菜、定係飯素都夠晒撈勻成碗飯😝。配埋雞蛋嘅黏稠感覺,令到飯本身已經好惹味🙌🏻。.🧅葱香月見飯(微辛口)($28)呢款飯就有中華料理感覺🎌。日系嘅香蔥、煎到帶出甜味嘅洋蔥碎粒🍳,令到飯本身已經有香辛又帶甜嘅感覺👅,唔少得
🍱上•九宮格($388)
🔥和牛壽喜燒($98)
🐥柚子漬雞肉山(半份)($28)
🍙紫菜月見飯($28)
🧅葱香月見飯(微辛口)($28)
呢款飯就有中華料理感覺🎌。日系嘅香蔥、煎到帶出甜味嘅洋蔥碎粒🍳,令到飯本身已經有香辛又帶甜嘅感覺👅,唔少得要撈埋流漿蛋黃啦💥。