2024-04-12 453 瀏覽
堂食叫咗乳豬三寶飯,原來係有飲品送,但落單侍應講都唔講。我見人地有野飲,睇餐牌先知原來係包飲品,再問侍應先幫我落飲品。三寶飯我揀咗乳豬、油雞,叉燒。食咗一啖我先發現原來個飯無油雞。再問侍應佢話俾咗乳豬,燒肉同叉燒我,因燒肉切到乳豬size, 同乳豬擺埋一切,又得嗰兩件,我真係發現唔到。但侍應走開咗,唔要跟進。然後,換了另一個侍應,佢又唔想處理。仲要乳豬只有皮和肥膏,肥膏至少有1cm 厚,似扣肉嗰種肥膏既厚度!點食?!侍應話豬有肥有瘦,呢隻係肥豬。我係點乳豬唔係肥豬呀!根本就似係廚餘!自問食過唔少乳豬,都從來無餐廳會俾啲肥到咁既乳豬我食囉!離晒大譜。最後,我嬲到想即刻走,侍應先肯死死氣俾番油雞我同唔計乳豬錢。我真唔明點解咁既服務質素仲可以客似雲來。我已好多年無再寫open rice 食評,呢間劣店令我不得不重出江湖。我拎願食白面包都唔會再幫襯呢間劣店。咁既服務質素,根本唔值得人去幫襯。