2024-04-09 189 瀏覽
今次我哋繼續嚟到西營盤搵嘢食🥢,高街一帶真係好多味道唔錯、氣氛又好chill嘅小店🌟。今次我哋就揀咗一間韓國舖頭,呢度仲要有韓國後生仔幫襯🇰🇷,真係好有當地感覺。.🍸Korean Cape Cod ($78)呢度作為酒吧區,喺呢間舖頭梗係要試佢嘅韓風雞尾酒🇰🇷。喺燒酒嘅酒精感同埋清香嘅基底之上🍶,配埋雜莓嘅味道,感覺酸酸甜甜又有果香,加上薄荷嘅清爽感覺,好易入口👅。.🥃Seoul Whisky Sour ($78)威士忌份量好夠,酒香味夠出🫧,同時間唔會太嗆。青檸同埋橙香味🍊,帶嚟嘅柑橘清新感覺,都好夾威士忌本身嘅香味🥃,呢款啱唔鍾意飲酒嘅朋友。.🍱Lunch Combo ($118)呢個套餐份量夠晒多💕,甚至可以係大家一齊分享嘅拼盤。無骨甜辣醬炸雞好脆口🐥,而且裏面嘅雞肉夠嫩身,肉質唔錯。甜香嘅醬汁配埋有麥香味嘅外層炸皮💥,夠香口。醬油雞翼外層脆得嚟🍗,又有蜜糖香味,裏面肉質同樣有汁💦。飯糰配埋紫菜、飯素、酸蘿蔔、泡菜,幾重風味好味呀😍。仲有沙律同埋韓式魚糕湯㖭。.🍳Seafood Pancake & soup ($118)海鮮煎餅口感幾好,煎香得嚟軟硬度適中💕。同埋海鮮嘅份量幾多,
🍸Korean Cape Cod ($78)
🥃Seoul Whisky Sour ($78)
🍱Lunch Combo ($118)
海鮮煎餅口感幾好,煎香得嚟軟硬度適中💕。同埋海鮮嘅份量幾多,既有八爪魚粒粒,又有蜆肉,食到海鮮嘅味道🌊。配埋甜甜哋嘅煎餅醬汁,好有韓式感覺。
🍙Gimmari seaweed rolls ($58)
喺紫菜外層在裹多一層炸粉💥,食落感覺好香口。外層紫菜香味好出🌊,入面粉絲腍身又有彈牙口感,點埋醬汁,所有味道好夾😆。
2024-04-04