這次是 Groupon 的 BBQ 海鮮餐, 團購票費一人 $130. 另加 $47 服務費。這次是十分差的食物體驗, 以下本人嘗試用客觀數字描述, 希望給予別人參考。每個 SET:燒蠔 2 隻:每隻約 4cm。 當晚共上八隻, 當中 3 隻不新鮮。翡翠螺 2 隻:每隻約 4cm, 唔算細隻, 全 SET 最好食的了。青口 3 隻:每隻約 3cm。當晚共上十二隻, 當中 3 隻不新鮮。味道唔難食, 不過唔好食。元貝 2 隻:每隻直徑約 1cm, 即約 5 毫子咁大。唔會唔新鮮, 蒜泥味道大於元貝味道。燒蝦 2 隻:每隻連頭約 7cm, 不過蝦身就好幼。當晚共上八隻, 當中 2 隻不新鮮。唔知佢點燒, 隻隻都變蝦乾。秋刀魚 1 條:每隻約 8cm, 味道 OK。雞翼 2 隻:每隻約 5cm, 似煎多過似燒。豬扒 1 件:每件細過女仔的手掌。雞扒1件:每件細過女仔的手掌。腸仔 2 條:正常既燒腸仔。炒菜:水汪汪, 又鹹又多味精。** 成日都上少件數, 要提佢地補返。食食下, WAITER 無啦啦走到各枱問要唔要菜。聰明得佢. 個餐包的當然要啦, 又唔係唔知個 SET 的份量細到無朋友。**

每個 SET:
秋刀魚 1 條:每隻約 8cm, 味道 OK。
雞翼 2 隻:每隻約 5cm, 似煎多過似燒
豬扒 1 件:每件過女仔的手掌。
雞扒1件:每件過女仔的手掌。
腸仔 2 條:正常既燒腸仔。
炒菜:水汪汪, 又鹹又多味精

**除翡翠螺. 所有野都唔好食。一個人要比約 $ 180, 食 D 咁既唔新鮮、唔好味、份量少既野, 倒不如食茶餐廳, 我諗會好食 D、平D 同埋唔洗食到成身臭晒。
題外話/補充資料: 綜觀咁多個月既食評, 佢地一 D 改善都無, 真係好難得。我諗來諗去都唔明尼間野點生存, 佢盤賬係[b]"點做"[/b]的呢?
2011-12-15
用餐優惠
團購
  • 我有生之年都唔會再幫襯。如有朋友問我意見的話
  • 我會勸佢地去第二度。男朋友話去的話就同佢分手。