2020-02-16 1218 瀏覽
灣仔嘅美食真係太多!要揀灣仔必食之店,車仔麵之家會係我推介嘅其中一間。原因好簡單 - 車仔麵嘅餸款式多選擇,價錢親民又好味而且份量多,店舖位於春園街好方便,店員有禮貌。中午時分就算排長龍都會好快食倒!因為先排隊買食物,然後至揾位,坐底左一陣等叫number, 過程好smooth,簡直快靚正!提一提大家,假日同公眾假期唔開!我最愛就係酸齋同咖喱魷魚!推介👍👍👍🍜🍢🌶4餸車仔麵  $47 (炸墨魚腐皮卷,魚旦,蘿蔔,蠔油齋 ,油麵)中辣 : 點餐時一心掛住蘿蔔同蠔油齋,忘記了我的最愛咖喱魷魚,唉!後悔莫及 !唯有留返下次再黎食!天氣涼涼地所以點了中辣!我個人最喜歡車仔麵配油麵,因為車仔餸咁多,慢慢食又唔會咁快漲哂!蘿蔔超甜, 蠔油齋未浸湯可以脆食,浸滿辣湯又超入味!必點!魚旦好有口感!炸墨魚腐皮卷普通,如果可以換返咖喱魷魚就完美!中辣真係好辣!🍜 🥓🌶5車仔麵  $58 (豬大腸,甜酸齋,豬紅,紅腸,魚皮餃,米粉)小辣  老伴揀嘅甜酸齋酸酸地又脆十分開胃,唔會好乾啱啱好,必食!豬大腸好入味,豬紅比較林身同好香,由於點了小辣會食倒個湯頭都好好味!下次再黎!

• 車仔麵
  • 咖哩魷魚