2017-05-24 896 瀏覽
餐廳不是很大,配上懷舊白色拉摺式木門,店內氣氛幾好,有酒櫃有咖啡吧位,有遠離煩擾的好地方,限時1·5小時,朋友和我都ok. 店務員服務很好叫了廚房出來介紹今日食物,選了最新出拿破崙全日早餐,這裡出名薑汁梳乎里,青蘋果沙冰,鮮奶咖啡。首先飲品蘋果沙冰好大杯,味道酸甜飲極都有味,份量又足,影相又靚另外我杯Latte 無食評講到禁差,幾滑有咖啡味,但無拉花有點失落加隻貓黎影。主菜拿破崙好大份,2個人share份量,一層酥皮一層海鮮,共3層得間隔,而第一層酥皮香脆,海鮮有魚,蜆,尤魚,蝦……最重要燴海鮮用的醬好味道,海鮮份量很多,中層和下層酥皮吸收了醬汁精華,另一種口感,好像飲酥皮龍蝦海鮮湯感覺,個燴汁有龍蝦味。點烤麵包條都好正!有粗薯條,薯條配酸忌廉醬,炸軟殼蟹夠香酥,正呀! 這個全日早餐幾超標,但好特別不能錯過!甜品不可以錯過的,食評中非常出名,連朋友食完一口都讚不絕口,薑汁梳乎厘,外形已經見到升得好高好彈,真的超軟綿綿要快食,內裡蛋白入口又滑、又香、又輕、薑味好夾 另外仲有一小杯薑汁奶,如果加點一齊吃,又另一番口感,軟綿中帶滑溜薑味甜甜更香! 配上我最愛藍莓雪糕和士多啤梨,藍莓,紅桑子,

青蘋果沙冰

加隻貓黎影。

鮮奶咖啡

拿破崙全日早餐

有軟殼蟹

配上我最愛藍莓雪糕和士多啤梨,藍莓,紅桑子,藍莓雪糕有藍莓肉,酸酸甜甜好清新,真係無得輸,完全一見傾心
,不能錯過的甜品!

超大薑汁梳乎里

今日星期日,而且落雨,鋪位不是很大,所以爆晒,要來食要早點到,排隊等位。服務員很勤快,每食完1樣都換新义換新碟,服務很不錯。
2017-05-21
青蘋果沙冰