2023-05-21 1082 瀏覽
喺附近做完嘢唔知食乜好,因為趕時間入咗嚟尖沙咀搵食! iSquare入面應該有啲性價比正常嘅餐廳,所以就入嚟望望!雖然星期六尖沙咀街道上好多人,但係餐廳入面又唔會好多人完全唔使排隊!不過今日嚟咗呢間日本舖頭,雖然客人數量唔多,但係佢哋嘅服務速度都係比較慢因為天氣熱想食日本嘢,呢度係自助落單雖然有圖有真相,不過有啲難搵餐牌上面見到嘅食物餐牌都有午市set或者散叫如果今餐就有更一碗麻麻哋質素嘅麵豉湯呢度嘅丼飯個碗好細,不過材料幾新鮮幾豐盛!雖然睇佢個飯係好少,不過佢刺身嘅份量其實同平時嗰啲差唔多,因為平時嗰啲會加好多配料同埋不會鋪滿成個面質素好新鮮加咗份秋葵,都有成九條!新鮮唔會有咋,幾抵食日本舖頭來講鹽燒珍寶帆立貝好好味!帶子真係好大件!呢度$68 ,可以揀味道,我揀咗黑松露同埋海膽味兩款都係我最愛,海膽好味,黑松露亦都好香飯唔會太大,作了厚身髮蠟杯好好味!因為好鍾意食飯立貝,所以刺身亦都加咗一份一份有五粒,再加一份甜蝦有五隻,兩個都好閃焰口肉一向相機食先嘅我發現原來唔記得咗影個海鮮喎!海鮮鍋百幾蚊有啲菜,兩隻蝦,兩隻帆立貝,一少見豆腐,兩隻廣島蠔同埋兩片油甘魚因為我個人來講唔係特別鍾意
餐牌都有午市set或者散叫
如果今餐就有更一碗麻麻哋質素嘅麵豉湯
質素好新鮮
加咗份秋葵,都有成九條!新鮮唔會有咋,幾抵食日本舖頭來講
兩款都係我最愛,海膽好味,黑松露亦都好香
一份有五粒,再加一份甜蝦有五隻,兩個都好閃焰口肉
因為我個人來講唔係特別鍾意食油甘魚,所以呢個就唔評論!但係應該新鮮嘅,肉都不會太肥
其他海鮮係講整體質素一睇其實都係一半,上枱已經睇得出,冇乜鮮味,蠔亦都係沒有味道
唔緊要啦佢呢個價錢呢個份量應該都係比呢個質素🤣🤣底下仲有啲粗粉絲!

整餐食得幾滿足,本來沒有太大期望,但係覺得佢呢度嘅刺身又幾出色喎

環境也不錯,但係服務效率同質素就麻麻哋,想Chan等咗好耐要三催四請,同埋好難嗌人過嚟