2021-10-14 128 瀏覽
早排見公司附近的燒肉店,午市做緊賣一送一,仲要可以任食M5和牛,所以襯住放假前夕,同同事去試下。餐廳的任食餐點有4個等級,而我今次就揀$398的霞。買一送一後,每位等於$199/位,認真抵食。餐廳係入座後,職員就放低了刺身及燒肉拼盤,等大家立即醫肚。刺身有三文魚、帶子、希靈魚,同埋大蝦刺身。所有的刺身都幾新鮮,可以再encore。至於燒肉拼盤,呢度有齊牛、豬、雞,同埋海鮮。係咁多肉肉之中,我最鍾意Mozzarella芝士雞腿肉,肉質嫩嫩的雞肉,點錫紙兜內的溶芝士,真係好惹味。另外,兩隻鮑魚都幾大隻,而且超級厚肉,食落爽口彈牙。比目魚西京燒燒完仲係好滑溜,本身唔多鍾意食魚的我都忍唔住再點多次。本身以為韓風瓷壺醬油牛肋肉會好辣,驚我未必食到。點知入口唔辣,而且炆得好淋身,而且啖啖肉。另外,重頭器係熟成M5和牛西冷肉眼,呢塊排係任食!呢塊排的脂肪唔會太多,入口肉味香濃,食肉獸必點。另外一讚的係牛油燒廣島蠔,雖然蠔肉唔太粒,不過蠔仔兄吸晒牛油汁的精華,真係好香。我們仲將淨餘的汁倒係金菇到食,惹味100分。餐廳乾淨企整,而且抽風系統好,唔會周圍都係油煙,坐得好舒服。Encore的刺身來得好足,而

刺身

燒肉拼盤

Mozzarella芝士雞腿肉

熟成M5和牛西冷肉眼

Encore的刺身來得好足,而且有放題少見的呑拿魚,不錯不錯。
刺身

餐廳有不同的蔬菜都是用錫紙兜連牛油裝住,食落都好方便。
燒蔬菜

餐點仲有不少炸物,例如天婦羅、炸芝士等小食供應,啱晒鍾意食熱氣野的我。
炸物

食完熱辣辣的燒肉,最啱就係食凍冰冰嘅雪糕雪條。入邊有好耐冇見嘅紅豆豆雪條,即刻拎兩條來吃。
甜品

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
甜品