2023-12-21 385 瀏覽
今日天氣凍想食熱野,去開觀塘買完野見肚餓上網搵觀塘米線推介,見有人推介便順路一試呢間小店。一入去見到都唔少人食,但啲位按排得有啲奇怪,店員無打招呼我隨心搵左個位坐。第一次食當然食佢既招牌豬扒麻辣湯米線,我叫左少小辣,真係落單唔夠五分鐘碗米線就到,非常有效率,第一淡試湯,好夠麻好正😳,豬扒有三件,肉質唔韌,整體來說份量適中,有少少花生做配菜,呢碗米線對於我一個女仔黎講,唔細食都ok飽既。依家天氣凍,食完全身成暖笠笠,過左幾個鐘都唔口渴,👍,$44有咁既質素算唔錯。總結:下次黎再試埋其他野☺️,雖然餐廳啲位分配得有啲奇怪,不過唔怪得佢,地方淺窄係咁,如果有水主動提供就更加分啦。
2023-12-21
  • 豬扒酸辣米線