2024-01-09 152 瀏覽
幾日前嘅一餐拉麵,喺我記憶中撩撩聲。好朋友拉我去試,話金田家個雞白湯唔錯,有點期待又有點怕失望。想不到,濃而不膩嘅雞白湯,輕輕掂過我嘅心尖尖!🍜 湯底濃厚得嚟唔會嗌渴,麵條得個勁道好夠嗒,仲有少少蛋味,好食得滯!雞叉燒口感幼滑,完全唔似啲其他拉麵店舊舊雞肉咁。哥哥件事我要讚下,嗰個半生熟嘅糖心蛋,啖啖都係驚喜!食完,個心情好似晴天嗰陣夾雜著幾朵白雲咁,輕鬆又滿足。身為一個食評人,我會話你知,金田家嘅拉麵絕對值得一試!餐廳環境算係OK👌,服務生都夠友善,下次想試埋柚子辛辣豚骨拉麵,聞到陣陣柚香實在難以抗拒!是次體驗得我開心到忘形,絕對推介大家試吓金田家嘅拉麵!👍🍜🥢