餐廳: 一遊
資訊:

2024-05-04 13 瀏覽
離開左香港咁耐,返嚟第一時間约D朋友聚聚舊🥂位於尖沙咀的一遊,是景樂集團旗下的高質日本菜餐廳。餐廳以古時的日本京都做主題,裝潢懷舊,店內更有一個日式庭園,裝潢花盡心思,恍如穿梭到舊日本~- 南瓜沙律🥗 綿密香甜南瓜蓉🎃舖滿在底下,表面插上香脆炸過的蓮藕脆片,兩者配搭很夾🥰八爪魚刺身🥗上面嘅醬汁用左柚子蕃茄切碎後,再撈油而成,係自家製的,放上去八爪魚面好好睇。八爪魚魚夠晒彈牙,而且又軟,一d都唔韌連同個醬汁一齊食,酸酸甜甜,為八爪魚帶嚟一種清新爽口嘅感覺🌟明太子玉子燒🐣玉子燒超厚又軟滑,食落有淡淡鲣鱼香味🤗再加上明太子嘅加持,即時增添海鲜味😋雞肉京蔥串🍢 甘甜大蒽配搭嫩滑雞肉🐔,層次豐富🤣豚肉車厘茄串🐷外層油脂豐沛豚肉片包著爽脆多汁車厘茄,味道清爽😎燒雞皮蝦🦐串烧類推介👍用雞皮捲著紫蘇葉和蝦去燒. 雞皮烧得很脆完全不油腻,仲有淡淡既雞油香味,和炭燒味,成件事好夾😉燒墨鱼翼🐙係香港咁耐第一次食到墨鱼翼,其實我好鐘意食架,有墨鱼味道得来非常爽脆,以前係澳门都係得一两間麵家有得吃!無諗過食日本餐居然有,好驚喜😙刺身盛合五點🦀🦐🐟🐠大拖羅、帶子、油甘魚、赤貝,牡丹蝦等每一款都好鮮味。大拖羅鮮甜,

- 南瓜沙律🥗

八爪魚刺身🥗

明太子玉子燒🐣

雞肉京蔥串🍢
甘甜大蒽配搭嫩滑雞肉🐔,層次豐富🤣

豚肉車厘茄串🐷
外層油脂豐沛豚肉片包著爽脆多汁車厘茄,味道清爽😎

燒雞皮蝦🦐

燒墨鱼翼🐙

刺身盛合五點🦀🦐🐟🐠
大拖羅、帶子、油甘魚、赤貝,牡丹蝦等
每一款都好鮮味。大拖羅鮮甜,口感軟滑,令人欲罷不能。帶子肉質鮮嫩,咬落爽口,帶嚟一份淡雅嘅甜味。油甘魚肉質鮮美,油脂豐富,口感豐富。赤貝肉質鮮嫩,非常爽脆,令人回味無窮。牡丹蝦鮮嫩多汁,肉質有彈性。正呀😍😍

仲有多款酒精和無酒精飲品,最啱同fd摸住杯底慢慢倾計,好好享受美食🙌