2022-12-02 201 瀏覽
好耐之前入過去食,但係我好記得嗰粒小丸子係硬嘅,而且味道好一般,所以咁耐都無再食過。前幾日突然好想食糖水,但隔離無開,就諗住俾多次機會佢,入到去都好多人食,又諗住佢開左咁耐,就坐低左。打開餐牌,望到好多唔同類型嘅甜品,花多眼亂,揀咗好耐都唔知食咩好,因為佢嘅配搭都幾創新,總係有樣配搭自己唔鐘意食。最後我揀左紅粉佳人(即係西瓜沙冰,士多啤梨雪糕,再加小丸子同西瓜粒)士多啤梨雪糕味道正常啦,而西瓜沙冰味道非常之淡,唔係幾好食,而小丸子因為放喺沙冰上邊冇幾耐就硬晒啦!我仔就揀咗朱古力布甸,配朱古力醬、朱古力雪糕同埋香蕉。呢個反而係最好食。我老公就揀左榴給最愛(即係榴槤肉、椰汁沙冰、紫米再配綠茶啫喱)椰汁沙冰同一個弊病,就係味道好淡,沙冰唔好食。反而嗌多左碟牛丸,因為熱辣辣加上同糖水有比較下,突然覺得熱食又唔錯。總結,非必要唔會去食。

總結,非必要唔會去食。
朱古力布甸
紅粉佳人
榴給最愛
2022-11-30
$50 (宵夜)
朱古力布甸