2017-03-28 2145 瀏覽
今日要返教會,諗住去教會附近D餐廳食下野。行行下見到間食意大利菜既餐廳,因為最近好想食pizza嘅關係,見到呢間餐廳又有pizza食, 就諗住去試吓,唔好食嚟食去都係Pizza Hut。望吓個餐牌,原來都有幾多Pizza可以選擇, 而且價錢都唔貴。最後我哋揀咗款Carnivoro既試下,另外叫咗個小食、湯同意粉。首先嚟咗個湯先,今日嘅湯係蕃茄湯。味道好creamy而且酸酸甜甜, 加埋濃濃嘅蕃茄味,好開胃。仲配上2件多士,口感脆脆地,好香口。跟住叫左個Bbq chicken wing 因為本身我哋怕辣,所以叫左bbq味。味道好惹味,而且滲透曬係成隻雞翼入面。意粉方面就叫咗個肉醬意粉,顏色好靚,意粉好煙韌,硬度適中,肉醬味道酸甜,而且肉粒好甘香,撈埋一齊食好惹味!本身我哋驚食唔晒,就叫左個細啲size嘅Pizza。點知原來都幾大份,可以分到5份出嚟我地叫咗個比較多人叫嘅Pizza,係有辣肉腸、ham, bacon, cheddar 同用番茄醬。個pizza焗得好脆,個皮又夠薄,又夠多芝士,味道辣辣地,好食整體來講,雖然呢度個地點係難行啲,但係食物質素真係好高,而且價錢又合理,坐得又舒服,唔
跟住叫左個Bbq chicken wing
Carnivoro
整體來講,雖然呢度個地點係難行啲,但係食物質素真係好高,而且價錢又合理,坐得又舒服,唔會好嘈。可以啱晒同朋友一齊傾計、談心。
2017-03-23