#牛陣🐮放工後極肚餓所以任食係首選。本身打算食日式放題,不過經過牛陣就見到佢出左冬陰公湯底🤤就咁就比佢吸引左。🙆🏻‍♀️冬蔭功湯底+榖飼上級⽜肉套餐🙆🏻‍♀️點完餐後一壺冬陰公湯底同一盤配料就隨即送上。首先落牛脂肪爆下鑊,煎蝦🦐同魷魚🦑仔。再落湯,接個人口味加青檸同子彈辣椒🌶️添酸添辣。重口味既我係加哂,微辣酸酸好開胃。仲有💁🏻‍♀️秀珍菇、泰式茄子🍆、泰式青木瓜絲、番茄仔🍅、通菜、莞茜。好豐富。再上埋一set肉肉同海鮮😗1️⃣海鮮2️⃣豚肉3️⃣牛舌4️⃣主角榖飼上級⽜肉。牛舌千其唔多淥過時,會變韌,係🐮仲粉粉地食先會爽的。榖飼上級⽜肉話明係主角,🐮🐮理所當然地咁好食,油脂分布得好平均,肉色好靚。牛味香濃!必食!🤤我地encore左6次,啲牛越食越靚。食過都知大堂有好多配料可以拎啦。菜就首選羽衣甘藍🥬因爲貴菜而且係超級食物(可防癌),其次係通菜😚同湯底夾。其他配料我覺得白身魚肉都幾好食,無骨唔會腥,腍身但又唔會淥散左。飲品選擇有好多。冬陰公鍋仲可以揀「象啤」😍勁爽爽。最後自己畢埋雪HAAGEN-DAZ糕(有4款)食飽飽,勁滿足!
#牛陣🐮

🙆🏻‍♀️冬蔭功湯底+榖飼上級⽜肉套餐🙆🏻‍♀️

點完餐後一壺冬陰公湯底同一盤配料就隨即送上。

首先落牛脂肪爆下鑊,煎蝦🦐同魷魚🦑仔。

牛舌千其唔多淥過時,會變韌,係🐮仲粉粉地食先會爽的。

食過都知大堂有好多配料可以拎啦。

飲品選擇有好多。冬陰公鍋仲可以揀「象啤」😍勁爽爽。

最後自己畢埋雪HAAGEN-DAZ糕(有4款)

食飽飽,勁滿足!