餐廳: 牛奶冰室 (海悅豪園)
資訊:

2024-03-05 154 瀏覽
星期六早上11:20嚟到,需要等兩張枱,不過5分鐘已經有位。我哋點咗兩份早餐:1. 沙嗲牛肉湯麵配炒蛋及蒜蓉多士,配茶走。 2. 沙嗲牛肉米粉配炒蛋及蒜蓉多士,配凍咖啡。可能因為人多,炒蛋多士送上黎唔夠熱,不過味道還可以。沙嗲牛肉米粉嘅湯係黃色,睇落似雞湯,同平時嘅沙嗲牛肉麵唔同,仲有啲菜係裡面,好似好健康咁,都幾好味。沙嗲牛肉麵就同平時其他茶餐廳嗰啲一樣,不過沙嗲味唔突出,牛肉似乎冇過分醃製,唔係好軟好滑嗰種,個人都幾鍾意呢種牛肉嘅。飲品方面,唔知點解茶走攪勻之後冇甜味,我哋另外自己加咗白砂糖,茶味奶味偏淡。凍咖啡就唔錯嘅。整體都唔錯,不過早餐而言價錢稍貴,麵加炒蛋多士再加嘢飲最少$45。總體而言,比起呢度嘅早餐,我更鍾意午餐、晚餐嘅菜式。下次再嚟食早餐嘅話,我會想試吓其他早餐選擇,例如炸魚、雞球麵等等,見到其他客人食好似幾好味咁。另外,餐廳隔離有停車場,商場同餐廳消費都有泊車優惠,揸車過嚟都好方便。

我哋點咗兩份早餐:
1. 沙嗲牛肉湯麵配炒蛋及蒜蓉多士,配茶走。
2. 沙嗲牛肉米粉配炒蛋及蒜蓉多士,配凍咖啡。

可能因為人多,炒蛋多士送上黎唔夠熱,不過味道還可以。
2024-03-02
$50 (早餐)