2008-11-29 14 瀏覽
要想食好野,同埋walk in有位,就一定要早入座,我呢日係12:01就入去,果然係一個人都無,以為執到筍野啦,點知食到未1點鐘都無人就知佢係唔夠人搶客啦~我呢日本住試新野,一個人都叫左幾多野食架。我叫左一個三文魚親子飯套餐,鹽燒牛舌同埋2件鯛魚刺身。點知師傅話鯛魚無返,提議我食河豚刺身半份,都好啵,我都未試過,就叫左半份啦~其實呢間d野食都唔太差架,而且仲好平添,一個lunch set$50都有交易,係呢一幢成幢都勁既日本餐廳黎講,佢真係平囉!亦都係呢個原因,所以一直得唔到有要求既客黎幫襯。黎得呢幢既客,都係唔介意俾多少少而食得好d架啦,佢個定位似乎錯左少少。首先講左個餐先啦,佢d三文魚就新鮮,魚子就麻麻啦,我估佢d客唔多食掛!成個餐都無咩出錯,應該既味道都係到。個鹽燒牛舌我以為係串燒得幾件,原來係一碟架,又幾抵食,而且件件都厚厚地,牛吞要厚切先好食架麻,正!最後先講佢碟河豚啦,唔知係唔係我唔識得食呢,又唔係好食到佢好鮮甜咋啵!不過食河豚就一定係薄切,仲要見到碟底既花紋先為之合格,佢地呢到都做到架!可能係無咩生意啦,佢由開張到而家午餐都係有八折優惠架,都抵食架~