🦀孔夫子🦀📍:觀塘駿業街58號Club East 洞天3樓⏰:11:30am-3:30pm,6:00pm-10:30pm為左慶祝同👦🏻拍拖999日💓專登揀咗間高質嘅中菜廳食晚餐慶祝😍呢間中菜館 @kongfuzihk 主打食魯菜同點心 以時令既高級食材入饌 菜式華麗又有特色 好適合私人宴會或家庭聚會等 近排見佢哋推出咗期間限定大閘蟹宴 價錢同質素成正比 啱晒鍾意食大閘蟹嘅我地✨🦀金秋大閘蟹盛宴 $488/位🦀 ▫️龍皇吐霧酒香鮮鮑魚呢款菜式打卡一流 不過我嗰日坐正風口位 乾冰吞雲吐霧嘅效果好似打風咁😂搖搖欲墜 不過打卡一流📷鮑魚帶有清酒既香甜味 口感爽彈 非常入味!▫️孔門叁彩碟|黑毛豬叉燒•陳醋水晶肴肉•艷影蝦球呢三款都係孔夫子嘅招牌菜😍厚切黑毛叉燒香甜軟腍又厚身 食落啖啖肉 水晶肴肉上面嗰層陳醋啫喱非常開胃 酸酸地口感一流 艷影蝦球系當日既至愛💓蝦球大大隻 外皮酥脆 蝦肉咬落爽口彈牙 非常美味!▫️蟹粉蟹肉千絲豆腐羹滑嫩既豆腐配上湯羹 口感滑溜 加埋蟹粉同埋蟹肉 份量好多一啲都唔孤寒 食落清甜暖胃😍▫️清蒸大閘蟹公(1隻)呢個足足有五兩嘅大閘蟹 11月都仲有大閘蟹食😍滿滿既金黃色同白色既蟹
🦀孔夫子🦀

📍:觀塘駿業街58號Club East 洞天3樓

🦀金秋大閘蟹盛宴 $488/位🦀
▫️龍皇吐霧酒香鮮鮑魚

▫️孔門叁彩碟|黑毛豬叉燒•陳醋水晶肴肉•艷影蝦球

▫️蟹粉蟹肉千絲豆腐羹

▫️清蒸大閘蟹公(1隻)
呢個足足有五兩嘅大閘蟹 11月都仲有大閘蟹食😍滿滿既金黃色同白色既蟹膏 夠晒黏口 好滿足😍

▫️蟹粉蟹肉扒菜苗
菠菜苗好幼嫩 呢個季節食就啱晒 加埋蟹粉、蟹肉、芡汁 味道好夾 平時唔食菜既我都食咗好多🙌🏻

▫️蟹粉小籠包
咬落去啲汁必晒出泥 皮薄餡鮮 一人一粒唔夠喉😂

▫️日式海鮮炒飯
炒得乾身而且粒粒分明 食落爽口亦都好多芥蘭同鮮蝦 份量多到好滿足😍食完即刻超級飽!

▫️薑茶湯圓
食到最後要飲返碗薑茶 裏面每人有兩粒黑芝麻湯圓 配上辣到喉嚨唔係好接受到嘅勁爽薑茶 成個人即刻暖笠笠 驅寒一流🙌🏻
2022-11-19
紀念日