2022-05-12 58 瀏覽
晚市重開,又可以八人一台,一定要約埋一班朋友去打邊爐!以前都已經幫襯過觀塘這間任食火鍋店,覺得價錢好抵之餘,食物亦多款而且好新鮮!我們點了龍蝦套餐,每位$348,套餐包括刺身拼盤、重慶雞煲、龍蝦海鮮盤、特級安格斯肥牛、巨型水餃王,另外十數款任吃火鍋配料,汽水啤酒任飲, 十分豐富。刺身拼盤六款刺身,有帆立貝、海蝦、三文魚、喜靈魚、冰鎮鮑魚及八爪魚。幾款刺身都幾新鮮,特別是冰鎮鮑魚,煮得幾腍。重慶雞鍋雞煲可以任食,煲入面有芫荽、洋蔥、大涌、辣椒,又辣又惹味。芫荽皮蛋湯底食夠雞鍋,侍應會換上火鍋湯底,我們選擇了芫荽皮蛋湯底,整煲湯底充滿住芫荽味,芫荽控必選!龍蝦海鮮盤龍蝦海鮮盤真材實料,各款海鮮都好新鮮,特別是龍躉、鱔片、青口、串蝦,主角龍蝦非常爽口彈牙。特級安格斯肥牛肥牛雪花入口即溶,雪花分布均勻,牛肉味濃。除了特級安格斯,還有其中一款任食火配料是美國肥牛。巨型水餃王手工水餃超大隻,入邊有兩隻大蝦,爽口彈牙。任食火鍋配料中的蜂巢豆腐、蝦滑、響鈴、韭菜餃都是必吃之選。最後一提,餐廳侍應服務非常好,時時會幫忙換碟加水,值得一讚!

刺身拼盤

重慶雞鍋

雞煲可以任食,煲入面有芫荽、洋蔥、大涌、辣椒,又辣又惹味。

芫荽皮蛋湯底

龍蝦海鮮盤

特級安格斯肥牛

巨型水餃王
手工水餃超大隻,入邊有兩隻大蝦,爽口彈牙。

任食火鍋配料中的蜂巢豆腐、蝦滑、響鈴、韭菜餃都是必吃之選。