2022-07-20 412 瀏覽
觀塘食肆林立,但人流同樣多,要搵到好野食都唔係咁易🥲打邊爐出名既更加係要提前book訂,好難會有得walk-in。誤打誤撞黎到呢間唔使等位既任食火鍋店。雖然唔算好旺場,但食物真係都唔錯而且賣相幾好!刺身就一般般唔係靚野質素,雞煲煮得幾惹味又唔老,重頭戲海鮮火鍋拼盤好搶眼🤩有龍蝦,帶子,蟶子,龍躉,海蝦,安格斯肥牛,餃子等等。樣樣食材都幾新鮮好食,唔似普通任食店質素。其餘食物可以任叫,飲品任飲,食到捧住個肚走😝
2022-07-06 219 瀏覽
之前食過呢間幾次,高質又好味今次都係揀龍蝦海鮮盆,除咗有龍蝦之外,仲有聖子、海蝦、鱔片、龍躉肉、青口、蜆、珍寶帶子我就比較鍾意以下呢幾款海鮮👇🏻龍蝦好新鮮,肉質嫩滑,聖子➕️帶子好大隻,味道鮮甜,鱔片口感爽脆 個刺身拼盤都好靚,🈶️三文魚,甜蝦,八爪魚,鮑魚,帶子,希靈魚鮑魚好大隻,其他刺身都鮮甜美味 重慶雞鍋有半隻雞甘多,食落唔會韌,香辣惹味,而且味道唔算好辣,啱晒我食 食完雞鍋就上個湯底,揀咗胡椒蘿蔔排骨湯,個湯底有好多黑胡椒,味道微辣用黎打邊爐一流👍🏻 個餐有特級安格斯肥牛,細細塊唔會韌,肉味香濃 跟餐仲有巨形水餃皇,好足料,好多蝦肉 手機落單放題揀咗個什菜,裡面有生菜,菜心,娃娃菜,樣樣都好新鮮鮮蝦滑好彈牙,炸魚皮唔會腥,好好味 飲品有啤酒同汽水任飲醬油區仲有幾款自助小食,味道都唔錯
之前食過呢間幾次,高質又好味

我就比較鍾意以下呢幾款海鮮👇🏻

刺身拼盤都好靚,🈶️三文魚,甜蝦,八爪
魚,鮑魚,帶子,希靈魚
鮑魚好大隻,其他刺身都鮮甜美味

個餐有特級安格斯肥牛,細細塊唔會韌,肉味香濃

跟餐仲有巨形水餃皇,好足料,好多蝦肉

鮮蝦滑好彈牙,炸魚皮唔會腥,好好味

飲品有啤酒同汽水任飲
醬油區仲有幾款自助小食,味道都唔錯

今次發現了抵食任食火鍋,只需$3XX就可以食盡雞煲/刺身 / 安格斯肥牛/火鍋任飲任食,一次過滿足晒幾個願望,最岩我呢啲吃貨🥰首先到自助醬料吧,有齊基本醬料蒽蒜辣椒豉油陳醋麻醬榨菜粒等,另外還有冷盤如鳳爪 / 四喜烤麩開胃小菜🧃自助飲品區有自家製百香果/洛神花茶等,還有汽水/韓式罐裝飲品/ 罐裝黑啤 / 生啤等🐥麻辣雞煲可以自行選擇辣度,半隻雞份量二人剛剛好;雞肉嫩口,紫洋蔥帶出鮮味,味道有層次,最先吃到醬汁味道,然後慢慢溢出川味花椒八角香料,越吃越辣;這裏的雞煲最好就是雞煲及湯底另上,不需要用雞煲做湯底,不會油膩🌊刺身拼盤賣相精美,鮑魚兩隻不算太細,帶子亮澤,三文魚肥美🦞龍蝦海鮮盤原隻龍蝦分兩邊 / 大帆立貝 / 蟶子 / 青口 / 蜆 / 鱔 / 龍躉肉分量多,肥美多膠🐮安格斯肥牛顏色鮮紅亮澤,肥瘦適中,油脂分布平均,牛味濃🥢湯底選了胡椒蘿蔔排骨湯,大大粒的胡椒,有微辣的感覺暖胃軀風,配上白蘿蔔清甜;跟餐的巨型水餃王 ,蝦肉餡料爽口彈牙,有蝦餃的感覺,但水餃模式😋任食的種類有蔬菜菇類 ;有丸類 如魚蛋貢丸腸仔,種類不算太多豆類有 豆腐枝竹腐皮響鈴等,算齊全肉類還有美國雪花肥牛 /

重慶雞窩

🐥麻辣雞煲

🌊刺身拼盤
賣相精美,鮑魚兩隻不算太細,帶子亮澤,三文魚肥美
龍蝦海鮮盤

🦞龍蝦海鮮盤
安格斯肥牛

🐮安格斯肥牛
顏色鮮紅亮澤,肥瘦適中,油脂分布平均,牛味濃

任食的種類有蔬菜菇類 ;
有丸類 如魚蛋貢丸腸仔,種類不算太多
豆類有 豆腐枝竹腐皮響鈴等,算齊全
肉類還有美國雪花肥牛 / 黑豚肉 / 豬肚 / 豬皮/ 雞/魚等

2022-06-28
重慶雞窩
龍蝦海鮮盤
安格斯肥牛
  • 刺身
2022-07-04 87 瀏覽
難得約到幾位好友食飯,當然揀一間包羅萬有咩都有得食嘅餐廳😆我哋去咗觀塘一間有得食雞煲、刺身、海鮮、打邊爐嘅酒樓,無限時不停係咁食,極之滿足~首先上菜嘅係雞煲,侍應即場幫忙炒呀炒,每人秒殺幾件雞件,雞肉都算嫩滑入味,然後刺身有三文魚、希靈魚、甜蝦、鮑魚、帶子同八爪魚,十分豐富~放入胡椒湯,我哋就可以開始打邊爐,海鮮拼盤好正,每人半隻龍蝦,一隻大元貝、蟶子、仲有龍躉、鱔片、海蝦,肉質相當新鮮~水餃好大隻好足餡,蝦滑食得出手打好爽好彈牙~唔夠飽仲可以無限叫火鍋配料,全場嘢飲任飲,$300左右食到咁多嘢性價比好高~
難得約到幾位好友食飯,當然揀一間包羅萬有咩都有得食嘅餐廳😆我哋去咗觀塘一間有得食雞煲刺身、海鮮、打邊爐嘅酒樓,無限時不停係咁食,極之滿足~

首先上菜嘅係雞煲侍應即場幫忙炒呀炒,每人秒殺幾件雞件,雞肉都算嫩滑入味,然後刺身有三文魚、希靈魚、甜蝦、鮑魚、帶子同八爪魚,十分豐富~

• 特級安格斯肥牛
2022-07-02 86 瀏覽
又黎到最鍾意既打邊爐+雞煲,任飲任食一次過滿足兩個願望!自助區有唔同小食、醬料同飲品,可以自己拎🍴刺身拼盤有甜蝦,鮑魚,帶子,三文魚,八爪魚🐙,希靈魚,份量十足。而且每份刺身都係厚切,鮑魚都好厚身!另外醬油同wasabi係自助區自己拎,個wasabi非常有料到!🍴重慶雞鍋先開大火炒個雞煲,全部雞既表面都有d燶燶地,加上所有配料都入晒味,非常惹味!邊爐方面我地揀左胡椒蘿蔔排骨鍋做湯底,上菜之前飲2碗湯先~🍴肉蟹海鮮盤 🦞+ 龍蝦海鮮盤🦞上到檯面都覺得非常震撼,份量十足!兩個海鮮盤都有海蝦🦐、聖子、帶子王、龍躉肉、青口、鱔片,全部海鮮都好新鮮同埋份量好大!🍴特級安格斯肥牛🥩打邊爐當然唔少得肥牛,牛肉雪花分明,牛味濃郁。🍴巨型水餃皇🥟水餃有成個碗咁大,入面有幾隻鮮蝦,好飽肚。
又黎到最鍾意既打邊爐+雞煲,任飲任食一次過滿足兩個願望!

自助區有唔同小食、醬料同飲品,可以自己拎

🍴刺身拼盤

🍴重慶雞鍋

邊爐方面我地揀左胡椒蘿蔔排骨鍋做湯底,上菜之前飲2碗湯先~

🍴肉蟹海鮮盤 🦞+ 龍蝦海鮮盤🦞

🍴特級安格斯肥牛🥩
打邊爐當然唔少得肥牛,牛肉雪花分明,牛味濃郁。

🍴巨型水餃皇🥟
水餃有成個碗咁大,入面有幾隻鮮蝦,好飽肚。
2022-07-01 36 瀏覽
雖然炎炎夏日,但係都好希望可以同朋友圍爐取下暖。今晚就去觀塘食火鍋,揀咗個海鮮火鍋,超級豐富,成個套餐之多元化,令我哋非常滿足。首先係一個雞煲,辣辣地但係都可以接受,而且加入大量芫荽同洋蔥等爆香,非常惹味。再嚟一個刺身拼盤,拼盤賣相震撼,鮑魚、三文魚、帶子、甜蝦,希靈魚等等,真係一啲都唔失禮。然後就係主角海鮮火鍋。其實平時食火鍋我都係比較鍾意牛肉,各種嘅丸,但係今次嘅主打係海鮮,所以有大大隻嘅龍蝦,再有大量嘅龍躉同白鱔。我平時唔鍾意食白鱔,但係今晚嘅白鱔係令我回味無窮,我哋都覺得白鱔非常之有咬口,煙韌嘅感覺就好似充滿着骨膠原一樣,非常滋潤。當然仲有一盤排得非常整齊嘅肥牛。因為係任食火鍋,所以我哋都額外嗌咗一啲蔬菜,飽滿嘅水餃,芋頭同淮山等等。飲品亦非常多元化,我揀咗洛神花茶,滋潤一下,亦都放縱飲下汽水。好開心同朋友相聚,吃吃喝喝,談笑風生又一晚。
2022-06-24 798 瀏覽
好耐冇食過雞煲打邊爐,今次去咗呢間有龍蝦打邊爐嘅真味鮮廚,$348/位,一次過滿足我3個願望。首先嚟個刺身拼盤,估唔到質素好好,好新鮮,帶子、甜蝦、三文魚最正,仲有鮑魚添😋跟住就到雞煲,香噴噴,超級嘢惹味,唔會好辣,越食越開胃。跟住就打邊爐,我哋揀咗皮蛋芫荽湯底,清清地,諗住食海鮮唔揀太濃味。海鮮火鍋拼盤一嚟到即刻心心眼😍好大堆頭,聖子大隻,帶子巨型,仲有龍躉、鱔片、鮮蝦、蜆、青口,仲有主角每人半隻龍蝦😋。海鮮全部都新鮮,食到舔舔脷,其實食完呢個海鮮拼盤已經飽咗七成。套餐每人有一份特級安格斯肥牛,薄薄一片,好有牛香,肉質鮮嫩😋。如果想食多啲肉其實仲有另一款肥牛可以任食的,但係我哋留肚食其他嘢就冇食Lu。套餐仲包每人一隻巨型水餃王,真材實料,好多蝦😍爽口彈牙。任食配料方面,我哋係咁易食咗幾款,已經冇乜quota🙈鮮蝦滑、炸魚皮、唐生菜、韭菜餃都推介。我哋好似仲有叫腐皮脆香酥,不過上漏咗俾我哋😝呢度飲品係自己出去雪櫃拎嘅,另外將一區仲有一啲錢塞俾人任食, 上海烤夫幾好食。如果有埋甜品任食就更加好🙈

跟住就到雞煲,香噴噴,超級嘢惹味,唔會好辣,越食越開胃。

套餐仲包每人一隻巨型水餃王,真材實料,好多蝦😍爽口彈牙。

家人喜歡吃海鮮,一家四口一早book 咗試呢到任飲任食海鮮火鍋。每位$348嘅任食火鍋包括咗一個刺身拼盤,一個重慶雞煲,一個龍蝦海鮮拼盤,一個安格斯肥牛同埋一個水餃王,仲有任食嘅火鍋配料同飲品任飲。性價比超高,一次過食勻日式刺身,雞煲同火鍋,啱晒有選擇困難症嘅我。刺身拼盤首先食咗刺身先,有小驚喜,估唔到火鍋店嘅刺身質素都唔錯,超新鮮。蝦同帶子好大隻又鮮甜。三文魚肥美,每人一隻嘅鮑魚size 都唔細,口感不錯。重慶雞煲香噴噴,好惹味,目測應該有成隻雞嘅份量,雞肉好入味,不會嚡。雞煲越煮越耐,辣味越來越強烈。食完火雞煲就輪到主角火鍋,首先揀個湯底先,我地揀咗個清清地嘅皮蛋香茜鍋,有爆多芫荽皮蛋,芫荽控必多,驚喜嘅係仲有馬蹄。海鮮拼盤超大一盆,畫面好震撼,打卡一流。海鮮有8款,包括龍蝦、龍躉件、大鱔片、蟶子、巨型帆立貝、青口、大蜆及鮮蝦。龍蝦超新鮮而且好多膏,肉質爽口嫩滑。龍躉皮充滿膠質,骨膠原爆燈。蟶子大大隻,滾熱咗之後都冇縮水。大蜆冇沙鮮甜。鮮蝦好多隻,鮮甜。食完呢個海鮮拼盤好滿足。特級安格斯肥牛牛肉啲顏色好靚,鮮紅色,睇得出好新鮮,肥牛片得好薄,滾兩滾即吃,嫩滑牛味濃厚,很不錯。巨型水
家人喜歡吃海鮮,一家四口一早book 咗試呢到任飲任食海鮮火鍋。每位$348嘅任食火鍋包括咗一個刺身拼盤,一個重慶雞煲,一個龍蝦海鮮拼盤,一個安格斯肥牛同埋一個水餃王,仲有任食嘅火鍋配料同飲品任飲。性價比超高,一次過食勻日式刺身雞煲火鍋,啱晒有選擇困難症嘅我。

重慶雞煲

海鮮拼盤

龍蝦超新鮮而且好多膏,肉質爽口嫩滑。
大蜆冇沙鮮甜。
鮮蝦好多隻,鮮甜。食完呢個海鮮拼盤好滿足。

特級安格斯肥牛

巨型水餃皇
餡料飽滿,好多原隻鮮蝦在裏面,加埋木耳絲,感覺好爽口,但較為味淡,沾上火鍋醬汁更好味。

食完以上嘅嘢其實已經飽咗八九成,但我哋都嗌咗少少其他火鍋配料,有蝦滑、炸魚皮,鴨血,韭菜餃,唐生菜。
食完已經飽到上心口,好多肉類嘅選擇已經試唔到。

總括而言,呢間任食火鍋性價比都不錯,海鮮一定係佢嘅賣點,食材質素都不錯。此外,任飲嘅飲品款式都幾多,亦都有自家製嘅洛神花茶同百香果茶,好有誠意。

相約家人一起出外吃晚飯,可是沒有甚麼心水好選擇,經朋友介紹下就決定去觀塘亞太中心「真味鮮廚」,此店主要食火鍋放題,雞煲、剌身和海鮮🦞樣樣有齊。特級安格斯肥牛🐂上桌時看見肥牛切得很薄,而且擺放得很靚,肉身上有一條條像大理石花紋般的油花!香氣撲鼻的雞鍋🐓炒香了的蒜頭、薑片、紅辣椒、洋蔥及芫茜, 加入雞件炒至金黃色,吃落去味道感覺到少許辣的同時又發現鍋中的醬汁甜甜地,簡直是香甜辣很惹味。剌身拼盆三文魚、希靈魚、八爪魚、鮑魚等,肉色有光澤,入口味道鮮味甘甜。龍蝦海鮮盆常巨大,當中最為吸引就是龍蝦🦞肉質厚而彈牙。其他火鍋配料炸芋件,煮熟後質感鬆鬆軟軟。鮮蝦🦐滑,鮮甜彈牙。自家製九菜餃韭菜香味濃,配合廚師的調味,整體味道不錯👍

相約家人一起出外吃晚飯,可是沒有甚麼心水好選擇,經朋友介紹下就決定去觀塘亞太中心「真味鮮廚」,此店主要食火鍋放題雞煲、剌身和海鮮🦞樣樣有齊。

特級安格斯肥牛🐂

香氣撲鼻的雞鍋🐓

剌身拼盆

龍蝦海鮮盆
常巨大,當中最為吸引就是龍蝦🦞肉質厚而彈牙。

其他火鍋配料
三五知己聚首一堂,除了高談闊論外,怎可以欠缺美食呢!所以選擇觀塘亞太中心「真味鮮廚」那裏位置方便,而且餐廳地方寬闊,枱與枱之間有一定的距離,坐得舒適😌。另外最重要是這個火鍋放題會有五款特色精選食材,第一是海鮮😍雖然只得一個海鮮盆,但份量十足,有:龍蝦、鱔片、蝦、蜆和蟶子…等,每種海鮮都很新鮮。 刺身~廚師把每片都切得平均,刺身有光澤,而且鮮甜美味。重慶雞鍋~鍋內有大量香茜、洋蔥🧅、姜、紅蔥頭、紅辣椒🌶️⋯⋯等配料,混合雞件在鍋中略炒即可,非常惹味。特級安格斯肥牛~肥牛雪花紋理適中,肉質夠軟嫩,所以容易咀嚼👍,第四還有巨形水餃皇,餡料有大隻鮮蝦及木耳,調味非常不錯!湯底及其他火鍋配料~鮮蝦滑夠彈牙,炸魚皮夠大又夠脆,任食雪花牛肉口感嫩軟,有肉味!
三五知己聚首一堂,除了高談闊論外,怎可以欠缺美食呢!

刺身廚師把每片都切得平均,刺身有光澤,而且鮮甜美味。

2022-06-21 26 瀏覽
天天上班,到了週未與家人一起到外面吃飯喝醉,以解一週的勞累。今天,我們一家人來吃火鍋。這裏的火鍋套餐有蟹和龍蝦,蟹用手比較麻煩而且肉不多,所以我們就點了龍蝦海鮮。想不到吃火鍋還會包雞煲和刺身,十分劃算。店員先上雞煲,雞煲麻椒味十分重,金黃色,椒香四溢,吃下啖啖肉,辣得過癮夠惹味,配以香菜,芫茜,整道菜的味道配合得十分出色;吃完雞煲後,來刺身拼盤,喜靈魚,魚肉口感爽脆,魚味濃郁,鮮甜;帶子,潔白夠大粒,配以蟹籽作點綴,味淡但清甜;三文魚,厚切滑身,魚油豐富;而鮑魚,金黃色,尺寸不算大,但每口都十分有嚼口,而且帶有清甜的鮑魚味道;八爪魚,八爪魚刺身淡淡的,欠缺八爪魚的鮮味;海鮮拼盤的火鍋登場,見到各式珍貴的海鮮滙聚一起,一家人當然逼不及待地拿出手機,有龍蝦,龍躉,聖子,竹簽蝦,巨形扇貝,青口;龍蝦我們4人每人半隻,有糕的龍蝦,蝦肉多,熟後的蝦肉潔白爽口,龍蝦味鮮甜;扇貝拳頭一樣咁大,淡淡肉,鮮甜無比;聖子,一條長長的聖子肉,潔白無暇,口感爽口,海水味濃郁;龍躉我最喜歡吃,我會挑一些有肥邊有少少皮的吃,富有魚油,每一口都是肉冇骨,魚鮮味齒頰留香;火鍋當然少不了肥牛,套餐伴送了一份特級安格斯,
天天上班,到了週未與家人一起到外面吃飯喝醉,以解一週的勞累。今天,我們一家人來吃火鍋。這裏的火鍋套餐有蟹和龍蝦,蟹用手比較麻煩而且肉不多,所以我們就點了龍蝦海鮮。想不到吃火鍋還會包雞煲刺身,十分劃算。

火鍋當然少不了肥牛,套餐伴送了一份特級安格斯,另我們點了一份美國牛肉;2份的差味在於特級安格斯的雪花均勻,肥瘦適中,富有牛肉味,肉質較鮮嫩;而美國牛肉,卷上的,普通牛肉一份,沒特別;與安格斯牛肉不是同一級數;

我們也點了一份午餐肉,這裏的午餐肉厚切,餐肉味香濃,夠大份;

這裏的飲品任飲,有啤酒,韓國氣水;今天晚上可謂是一家人吃飽飲醉的一晚。
2022-06-21 568 瀏覽
大女最近經常出入觀塘,發現呢間火鍋放題無限時段,仲有刺身同雞煲,好想試下重慶雞煲夠惹味,還配有洋蔥同芫茜,店員還很貼心幫我哋炒炒佢。當洋蔥熟透,索晒雞煲精華,真的停不了口刺身二人份也具睇頭,有甜蝦,鮑魚,帶子,三文魚,八爪魚,希靈魚,鮮甜美味 跟住開始打邊爐,我哋揀咗皮蛋芫茜湯底。海鮮盤分別有肉蟹同龍蝦,我哋揀咗龍蝦整個海鮮盤相當豐富,滿滿的海鮮鋪在冰雪上,睇到都開心。龍蝦相當不錯,鮮甜彈牙。還有厚肉龍躉,呢個真係幾重本,其他海鮮有:蟶子,帶子,海蝦,青口,鱔片,蜆,陣容鼎盛,相當不錯巨型水餃皇好足料,大大隻蝦包住喺裏面特級安格斯肥牛雪花紋路分明,牛味夠濃 還有很多火鍋配料可供選擇,叫咗蝦滑,黑豚肉,枝竹,冬菇,薯粉。非常滿足。呢度啲調味料自己出去調教,還有小食,飲品任攞。自家調製的熱情果檸檬飲品唔錯呀!
大女最近經常出入觀塘,發現呢間火鍋放題無限時段,仲有刺身雞煲,好想試下

巨型水餃皇
好足料,大大隻蝦包住喺裏面

特級安格斯肥牛
雪花紋路分明,牛味夠濃

2022-06-18 54 瀏覽
太太提議去食港式火鍋,而我就想食雞煲,喺兩難嘅情況下最終揀咗一間滿足曬兩個願望嘅火鍋店,嚟到觀塘美食集中營嘅地方!可能因為疫情未完全恢復嘅關係,人流比較少所以坐得特別舒服餐廳提供兩款海鮮嘅任食火鍋套餐,分別係肉蟹同埋龍蝦,而我哋最終決定揀肉蟹嘅套餐未正式食火鍋之前首先滿足咗我嘅願望就係食雞煲,呢度嘅雞煲幾抵讚,雞肉幾嫩滑唔會太重味,同埋店員服務非常到位一直幫我哋留意住會唔會太大火黐底,幫我哋留意住啲雞而出面仲有一個地方可以夾一啲小食,同埋醬料吧擺埋一齊,我自己就最欣賞佢嘅泡椒鳳爪,好入味同好爽口而出面有好多飲品畀你自己選擇,有我最鍾意嘅黑啤,同埋有啲自家製嘅飲品套餐仲包含咗一個刺身拼盤,有鮑魚、甜蝦、希靈魚、八爪魚心、三文魚及帶子,溶雪溶得啱啱好唔會太冰凍食完雞煲正式進入火鍋環節,我哋揀咗芫茜皮蛋湯個湯底非常多芫茜套餐仲包咗一碟非常之靚嘅安格斯牛肉,油花好平均基本上放入鍋10秒左右就食得,放入口有口感有甘香主角終於出場 超大的海鮮拼盤,肉蟹非常咁大隻,仲有其他好新鮮嘅海鮮包括有蜆、大隻蟶子、魚肉及蝦等!肉蟹非常鮮甜,其他雖然有冰鮮海鮮,但係都仲keep到水準我哋仲點咗其他嘅火鍋配料,由

可能因為疫情未完全恢復嘅關係,人流比較少所以坐得特別舒服

我哋仲點咗其他嘅火鍋配料,由於本身套餐嘅嘢食已經非常之飽,所以唔係點咗好多,總括嚟講食物水準都幾高質量
2022-06-06
2022-06-16 482 瀏覽
真味!沒有改錯名~~ 真的好味道!又打邊爐!因為打邊爐可以食不同類型的美食又可以傾計。所以十分喜歡打邊爐。 但要找一間真正可以滿足有刺身又可以食海鮮,之後再打邊爐⋯真是少之又少。竟然今日找到這一間真味的確可以滿足三個願望。 這個是任食任飲海鮮火鍋。只是看餐牌已經多個三個願望。首先就是食刺身拼盤、之後就加重慶火鍋、然後就可以選擇龍蝦海鮮盤或者是肉蟹海鮮盤、再來特級安格斯肥牛、最後就係巨型水餃王。 另外出邊還有自助吧。 有兩款小食有所以一定唔會唔夠飽!有不同飲料的選擇。最特別是它的自家製的洛神花烏梅飲品及熱情果檸檬。 這個令到我們的胃口大開特別是洛神花加烏梅。刺身拼盤,新鮮美味!首先有甜蝦、鮑魚、帶子、三文魚、魷魚等等⋯⋯你來到重慶雞煲雞的肉汁比較乾身! 可能我們用了比較大火煮。所以很快就變得乾身。但味道仍然非常惹味。洋蔥芹菜芫荽完全將這個重慶雞煲的味道增色不少!這個龍蝦海鮮拼盤一上枱已經大家嚇了一跳。裏面滿佈海鮮。 包括海蝦、聖子、帶子王、龍躉肉、青口、鱔片,不少得就是那個龍蝦!點解可以這樣新鮮真的要先講一下龍蝦的質素,龍蝦可以見到有膏!所以這是質素非常之高。 鱔片肉質鮮甜!非常新鮮!
真味!沒有改錯名~~ 真的好味道!

另外出邊還有自助吧。 有兩款小食有所以一定唔會唔夠飽!

真的要先講一下龍蝦的質素,龍蝦可以見到有膏!
所以這是質素非常之高。 鱔片肉質鮮甜!非常新鮮! 帶子王同手掌一半差不多大!

現在就輪到打邊爐出場加安格斯肥牛肥!牛肉汁很嫩滑,很有牛味!比想像之中好一倍!!你能夠在相中看到的色澤,就能明白是十分新鮮。 完全冇調校過這張相。我們今次選擇了皮蛋芫荽湯。這個湯就能夠看得出這個芫茜,非常之足料!

火鍋配料真的又不少選擇!!我們選了最喜歡的蝦滑及鯪魚球。
以及豬肚,豬皮都是不錯的品質。二炸魚皮一定要食!
因為這個炸魚皮放落湯裏面,點一點、食落非常非常可口。

四個人都不用千六。 計起上來加一每人都只是$400。

• 安格斯肥牛
  • 鮑魚
朋友離職,歡送同事,與同事4人前來共聚。當然是選擇火鍋最好,火鍋配料任點任食,食到幾時都可以,性價比較高。這裏的套餐除了火鍋外,有刺身及雞煲一應俱全。我們各點了一份龍蝦火鍋海鮮盆;先上雞煲,雞煲有香菜及洋蔥,雞煲醬惹味,夠辣,雞肉嫩滑;而刺身一大盆,有三文魚,鮑魚,赤蝦及帆立貝等……;三文魚色澤新鮮,肥美,口感十分滑;鮑魚切半,口感煙韌,味道鮮甜,赤蝦晶瑩剔透,入口滑滑的,味道鮮甜可口,帆立貝夠大粒,鋪上魚子醬,入口清甜;火鍋我們點了一個胡椒排骨湯底;有玉米及幾件排骨於鍋中飄浮,一大盆海鮮有龍蝦,龍躉,生海蝦,聖子,鱔片等龍蝦不算大,但新鮮,蝦肉爽口,蝦味清甜,鱔片,滑身,魚味濃,有少少骨刺,但不影響食用;生海蝦,一串串的,蝦肉爽口,鮮甜;龍躉,肉厚,肉味濃,啖啖肉,;套餐配了一盆特級安格斯肥牛,鮮紅色的牛肉,雪花均勻,牛肉味濃郁,另外我們也點了美國雪花肥牛,一卷卷的,雖然賣相及味道不及安格斯級,但味道口感還可以接受,牛肉都嫩滑多汁;而巨形水餃皇,咬下去皮薄料多,鮮肉味濃,啖啖肉,多汁;一餐可以滿足3個願望,在市面上真的是難找到第二家店。
朋友離職,歡送同事,與同事4人前來共聚。當然是選擇火鍋最好,火鍋配料任點任食,食到幾時都可以,性價比較高。這裏的套餐除了火鍋外,有刺身雞煲一應俱全。我們各點了一份龍蝦火鍋海鮮盆;
先上雞煲,雞煲有香菜及洋蔥,雞煲醬惹味,夠辣,雞肉嫩滑;

而巨形水餃皇,咬下去皮薄料多,鮮肉味濃,啖啖肉,多汁;

一餐可以滿足3個願望,在市面上真的是難找到第二家店。