2015-07-11 1798 瀏覽
選擇喺呢間酒樓擺滿月酒,簡直係最錯誤的決定。首先,間出嚟個廳好細,擺完3圍枱後得返條巷行,想搵個位影大合照都無。第2,職員迫人切自己買去嘅蛋糕,我地只不過想喺"有個靚蛋糕做陪襯下同bb影下合照”,人多又迫嘅情況下,爸媽同bb嘅合照都未影到,啲職員就狂催我地切蛋糕,因為趕開席(其實我地先係主人家,我地都無話趕開席,都唔知佢地趕咩?!不如話我地阻佢收工好過),最後,我要就啲職員,所以叫先雪起蛋糕一陣再影。之後,開席唔serve主家席先,明明主家有鋪紅枱布,都唔明點解會渴死主家席都由佢,野飲拎去隔離枱先。上菜又上隔離先,我話完D待應,佢地都係唔serve主家席先。好啦,拿拿臨倒水咁上哂菜,之後又迫我地切蛋糕心,仲要拎埋把刀出嚟準備切,呢一刻,我地未同bb影到一家3口嘅合照,佢又話要切蛋糕,我真係噴血咁滯,我就話我帶走唔切先保得住個蛋糕(其實個蛋糕我地買嘅,幾時切點解唔係我地話事?)。啲菜式係點,無乜特別,不過不失,價錢亦唔係特別平。不過,服務態度令人畢生難忘,成件事,我只覺得我地擺酒食飯食蛋糕係阻住班職員收工,我地擺酒都係想開開心心食下飯高興下,點知職員完全掃興,完全趕客。
選擇喺呢間酒樓擺滿月酒,簡直係最錯誤的決定。

生日