2024-05-05 16 瀏覽
觀塘工廈出名多好嘢食。今日就嚟咗呢一間喺成業工業大廈嘅日式餐廳。裝修雖然簡單,但用色幾和諧日系,幾cozy!Menu而家用優惠價$18就可以食到小食。呢個自家製蝦芝士春卷估佢唔到都幾好食,高質!春卷皮薄薄哋一層,唔會好厚好油。入面嘅蝦滑好入味,芝士呈流心狀,配埋佢嘅辣沙律醬,真係想再食多幾舊。招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯 ($128)佢有三款醬汁選擇,分別係秘製漢堡汁、白味噌汁、日式咖喱汁。店員好親切,分別會介紹三隻味嘅特點俾客人選擇。我就揀咗秘製漢堡汁,可能係聽到秘製兩個字想試吓佢有幾特別。另外有兩款配料可以選擇,分別係日式泡菜同埋芥辣酸瓜。佢嘅賣相好靚,堆到好似山咁高,令人食指大動。最高嘅係蘭王蛋,其次係蘿蔔蓉、日式泡菜、和牛漢堡扒。蘭王蛋橙黃色,筷子插落去蛋漿即溢出,感覺新鮮。日式泡菜冇韓國嘅泡菜咁辣咁酸個和牛漢堡扒真係超正,佢外面煎到微焦,入面呈粉紅色,嫩滑而牛味濃。最後以一杯熱柚子蜜作結 ($5)

裝修雖然簡單,但用色幾和諧日系,幾cozy!

Menu

招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯 ($128)

蘭王蛋橙黃色,筷子插落去蛋漿即溢出,感覺新鮮。

日式泡菜冇韓國嘅泡菜咁辣咁酸

最後以一杯熱柚子蜜作結 ($5)