If you're like us and haven’t been able to grab a spot at Hikiniku to Come yet, then this place is an absolute MUST-VISIT ✨ They are all about those mouthwatering wagyu donburis - their handmade hamburg steaks are something out of this world. Best to come early though as they make only a limited quantity per dayWe tried both versions of their hamburg steak donburi – one with 𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝘄𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗺𝗲𝗮𝘁 (𝗛𝗞𝗗𝟭𝟮𝟴) and the other with 𝗔𝗻𝗴𝘂𝘀 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 (𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴). The wagyu was super tender and juicy, bu

Angus Hamburg Steak & Cheese w/ Ranou Egg Donburi
Wagyu Hamburg Steak w/ Ranou Egg Donburi

We tried both versions of their hamburg steak donburi – one with 𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝘄𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗺𝗲𝗮𝘁 (𝗛𝗞𝗗𝟭𝟮𝟴) and the other with 𝗔𝗻𝗴𝘂𝘀 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 (𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴). The wagyu was super tender and juicy, but that Angus beef had melted cheese in the middle that added this creamy, savory goodness! We just couldn’t decide which one's better - which would you choose?

Both steaks come crowned with Japanese Ranou eggs - watching that orangey-red yolk cascade down the sides was just pure satisfaction 🤤 The rich sweetness of the raw egg works wonders with the fragrant Japanese rice and aromatic meat.

The ultimate cherry on top is that you get to customise the taste! They've got a secret burger sauce with hints of sweet yuzu, a mildly spicy Japanese curry sauce, and a white miso sauce (we didn’t get to try this so no comments, but it sounds tempting). Plus, you also get to choose one of two toppings for an extra punch of flavor: Japanese-style kimchi (it's actually quite spicy) or mustard pickles (not as spicy, but equally delish)
fried cheese bites
Japanese green salad

We couldn't resist adding some extra deliciousness to our meal for just HKD18 each! We got a refreshing 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗴𝗿𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 with tomatoes and sesame seeds, and three pieces of 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗯𝗶𝘁𝗲𝘀 coated with fiery shichimi powder.

And to wash it all down, we added drinks for just HKD5 each! We sipped on iced honey green tea and hot yuzu honey, but if that's not your vibe, they've got soft drinks and juices to choose from too.
2024-06-03
2024-04-19 754 瀏覽
- 觀塘|牛霸王 -▪️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯🐮🥚🍚配秘製漢堡汁、日式泡菜漢堡扒係手打,都幾厚身。用上澳洲和牛,食落口感柔軟,而且好juicy,充滿油脂香。漢堡扒上面有一層日式泡菜,然後再有一層蘿蔔蓉,可以解膩。而最上面就放上呈橙紅色嘅蘭王蛋蛋黃,蛋香非常濃郁。另外秘製漢堡汁味道鹹鹹甜甜,再配埋以日本米煮成、粒粒飽滿嘅白飯,夠晒滋味▪️手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯🐮🧀🥚🍚配白味噌汁、芥辣酸瓜漢堡扒用上安格斯牛,牛味就更加濃,口感亦都比較紮實啲,而入面仲包住芝士,少少流心狀態,好邪惡😈。芥辣酸瓜味道酸酸辣辣,幾開胃。白味噌汁以麵豉加忌廉調配而成,帶有鹹香味▪️牛肉薯餅🐮🥔炸到金黃色,香脆得嚟唔會油膩。薯蓉包住粒粒牛肉,口感豐富▪️雞皮餃子🐔雞皮好酥脆,而內餡就保持嫩滑多汁▪️白桃烏龍 (熱)🍑🫖用茶壺裝住,再自己倒落杯仔飲,都幾大壺,兩個人飲都夠牛霸王📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
- 觀塘|牛霸王 -

▪️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯🐮🥚🍚
配秘製漢堡汁、日式泡菜

▪️手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯🐮🧀🥚🍚
配白味噌汁、芥辣酸瓜
手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯

▪️牛肉薯餅🐮🥔
炸到金黃色,香脆得嚟唔會油膩。薯蓉包住粒粒牛肉,口感豐富
牛肉薯餅

▪️雞皮餃子🐔
雞皮好酥脆,而內餡就保持嫩滑多汁

▪️白桃烏龍 (熱)🍑🫖
用茶壺裝住,再自己倒落杯仔飲,都幾大壺,兩個人飲都夠
白桃烏龍 (熱)

牛霸王
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
今日嚟到觀塘地鐵站3分鐘路程既隱世工廈覓食-牛霸王之前已經聽同事講過漢堡扒界嘅天花板加上有每日限定數量 越聽越想試 今日決心一定要黎食一次💃🏻店內環境裝修十分簡約 俾人感覺舒服整潔🕴🏻入到坐低之後店員非常詳細咁樣同我哋解釋 每種醬汁同配料既味道佢會比提議我哋點樣配搭係佢覺得比較好味 對於第一次嚟嘅我 即刻唔洗1516❤️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯配日式泡菜➕秘製漢堡汁和牛係澳洲和牛厚厚既漢堡扒口感鬆軟 上面一層泡菜 再上面一層蘿蔔蓉最頂係橙黃橙紅色既蘭王蛋🥚先講下賣相 真係好靚 視覺效果一流同排得好整齊 蘭王蛋係最上面都唔會跌落黎加上蛋香味濃 配上酸酸甜甜帶有少少柚子味嘅漢堡汁 值得一試手打芝士安格斯漢蘭王蛋飯配芥辣酸瓜➕白味噌汁安格斯同和牛口感有少少唔同比較有口感 白味噌汁係味噌加少少白汁 白汁溝番淡啲麵豉 唔會太咸 配漢堡扒剛剛好 又唔會蓋咗安格斯牛嘅味道💯💯💯💯💯每日都會有唔同款式小食可以用優惠價加購咁啱今日有我最鍾意食嘅雞翼芝麻雞翼即叫即炸🙈太心急差啲焫親個口
今日嚟到觀塘地鐵站3分鐘路程既

咁啱今日有我最鍾意食嘅雞翼
芝麻雞翼即叫即炸
🙈太心急差啲焫親個口
2024-03-06 1044 瀏覽
🍚🐮🥢工廈高質日系食堂▫️QR code點餐☑️照燒雞扒飯 -$68店家細心,飯可以選少飯/多飯,白飯煮得剛好,有飯香,連埋燒汁甜甜地甘食都幾好味。而雞扒都煎得好靚,吾會好乾而且都入味。☑️咖喱吉列豬扒飯 -$88吉列豬扒更出色,炸粉薄得黎好脆,咖喱汁好多,而且香濃好味😋會愈食愈辣,好過癮,裏面仲有好多薯仔同埋紅蘿蔔,全部都煮得好淋好入味,會令人食埋佢。☑️手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 -$118呢個最有層次感,可以好清楚咁睇到分成5層,底層嘅白飯,漢堡扒、泡菜、蘿蔔蓉、蘭王蛋。蘭王蛋一盒出邊要$40幾蚊,喺呢度終於都可以試吓有咩咁特別,可惜對我嚟講冇話特別令人難忘。但呢個漢堡扒幾好食,唔會好乾好硬,反而好淋好易入口,而且都食到牛味。泡菜嗰層除咗可以揀泡菜仲可以揀芥辣酸瓜。不過又估唔到泡菜同漢堡扒都幾夾。至於個汁係秘調漢堡汁,都幾特別,甜甜地帶d燒汁味,好特別,撈飯同埋點漢堡扒都好好食。另外都可以選白味噌汁或日式咖喱汁。☑️日式胡麻沙律🥗 -$18沙律菜好新鮮,仲有番茄仔,醬汁及份量還好。☑️柚子蜜(熱)-$5正正常常,都算大杯。
🍚🐮🥢

☑️咖喱吉列豬扒飯 -$88
咖喱吉列豬扒飯

☑️手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 -$118

☑️日式胡麻沙律🥗 -$18
沙律菜好新鮮,仲有番茄仔,醬汁及份量還好。
日式胡麻沙律

☑️柚子蜜(熱)-$5
正正常常,都算大杯。
柚子蜜

2024-03-04
照燒雞扒飯
咖喱吉列豬扒飯
日式胡麻沙律
柚子蜜
2024-02-22 1045 瀏覽
觀塘覓食每隔一段時間都會有新店開業🤩這次去了一家很高質的丼飯專門店餐廳主打手打和牛漢堡扒丼飯亦有有幾款丼飯及小食可以揀,配鮮橙色的蘭王蛋 賣相已經好吸引😎配上裝修設計走和洋風路 牆身有一塊塊的大麻布鋪成再配藤椅簡約風 不失設計感!由於是試業中, 有85折最欣賞職員叔叔細心介紹⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 | 秘製漢堡汁 日式泡菜 |招牌菜式 每日限量供應✨和牛漢堡扒厚薄適中 外層香脆肉質很軟腍 但不失牛肉口感牛肉味濃郁 很 juicy!!!🥰蘭王蛋撈飯 完勝蛋味濃🤣 色澤光鮮胃口大開~醬汁可從三款選一 配料亦可選泡菜/酸瓜選了秘制漢堡汁 比較稠身 味道是咸咸甜甜的 不會太膩😝配料是泡菜 令到成個口感更加更開胃😚 ~🍚🍥叉燒流心蛋飯是廚師推介 每日不同雖然流心蛋不足夠撈整碗飯 但有一半也很滿足醬汁也不太濃 通合口味清淡人士叉燒肥肉同瘦肉好分明 刀工很靚🍡追金栗紫薯餅 及芝麻雞翼雞翼外脆內嫰 不太油膩薯餅 餡料豐富 又脆口🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)白桃烏龍微甜清香 入口甘香清甜用黑色日式茶具 似去日式茶室🍵蜂蜜綠茶(+$5)茶底好香濃 蜂蜜
觀塘覓食每隔一段時間都會有新店開業🤩
這次去了一家很高質的丼飯專門店
餐廳主打手打和牛漢堡扒丼飯
亦有有幾款丼飯及小食可以揀,
配鮮橙色的蘭王蛋 賣相已經好吸引😎
配上裝修設計走和洋風路
牆身有一塊塊的大麻布鋪成再配藤椅
簡約風 不失設計感!
由於是試業中, 有85折

叉燒肥肉同瘦肉好分明 刀工很靚

🍡追金栗紫薯餅 及芝麻雞翼
雞翼外脆內嫰 不太油膩
薯餅 餡料豐富 又脆口

🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)
白桃烏龍微甜清香 入口甘香清甜
用黑色日式茶具 似去日式茶室
🍵蜂蜜綠茶(+$5)
茶底好香濃 蜂蜜味道
不會好甜

2天前 0 瀏覽
依家好多餐廳標榜有和牛,不過唔係間間都整得好食。今次去咗觀塘工廈區,試咗一間和牛漢堡扒專門店,真係可以食到和牛既肉味,口感。- 手打和牛漢堡扒丼飯這款手打和牛漢堡扒丼飯係必食招牌菜,使用頂級的澳洲和牛,不僅油脂分布均勻,牛肉的香氣也非常突出搭配上精心烹煮的日本米飯,每一口都能感受到米飯的鮮甜和牛肉的豐富口感。而那秘制漢堡醬汁的加入,更是讓這道招牌菜的味道層次分明。至於那顆蘭王蛋,溫熱的蛋黃流淌在飯面上,不僅增加了視覺上的誘惑,橙紅的色澤也讓人食指大動。- 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯手打芝士安格斯漢堡扒丼飯亦非常吸引,配合日式泡菜,同埋漢堡汁,香濃既蛋黃汁,濃濃既手打芝士流出黎,非常惹味。配搭牛味香濃既安格斯漢堡,口感厚實,食完之後,感覺十分滿足- 前菜就叫咗3樣小食,吉列蠔,蝦芝士春巻,雞皮餃子,質素都十分高,令人喜出望外。特別係雞皮餃子,雞皮經過精心處理,煎至金黃酥脆,餃子內餡飽滿,讓人一口接一口,非常好食。- 飲品就每人一杯熱柚子蜜,味道清新,又不太甜,特別係啱啱食完味道主食,可以平衡濃烈的味道
依家好多餐廳標榜有和牛,不過唔係間間都整得好食。

- 手打和牛漢堡扒丼飯
- 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯

吉列蠔

蝦芝士春巻
吉列蠔
蝦芝士春巻
前排同朋友去左觀塘工廈入面搵食,意外發現一間漢堡扒界嘅天花板餐廳🍴佢哋嘅招牌係手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯,我因為無知嘅情況下,揀左安格斯🤣🤣後來同餐廳職員傾起計先知,唯有下次再試😋*手打芝士安格斯漢堡扒丼飯擺盤非常有心思,層層疊加,上層有超細辣椒絲、日本蘭王蛋、日式泡菜,之後就到手打芝士安格斯漢堡扒,最底層就係白飯同秘製漢堡汁。漢堡因為手打,食落好彈牙又香牛肉味;,加埋佢地個醬汁同甘甜嘅蘭王蛋,真係愈食愈停唔到口🤤另外配料除咗泡菜仲可以揀青瓜,聽聞青瓜和牛漢堡係絕配下次一定要試☺️*曰式慢煮豬軟骨飯慢煮豬軟骨炆到又腍又入味,加上日式煮法,食落甜而不膩😙仲有好多蔬菜🥬另外我地仲加配左沙律同店家自製蝦芝士春卷,沙律菜非常新鮮;蝦芝士春卷都幾好食👍好香脆😋白桃烏龍初時以為係已經沖好杯上,估唔到係即沖壼上,幾有誠意🤣而且店員見我地飲左好耐,亦有為我地加水,服務態度滿分💯📍牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖#手打和牛漢堡 #觀塘隱世工廈餐廳 #美食推介 #人氣之選 #蘭王蛋 #牛霸王 #yummy #kwuntung #beeflover #漢堡控 #觀塘餐廳 #觀塘必食

*手打芝士安格斯漢堡扒丼飯

*曰式慢煮豬軟骨飯

另外我地仲加配左沙律同店家自製蝦芝士春卷,沙律菜非常新鮮;
蝦芝士春卷都幾好食👍好香脆😋

白桃烏龍

📍牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

2024-05-27
  • 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯
  • 白桃烏龍
3天前 0 瀏覽
觀塘工廠區好多隱世美食小店今次試下呢間聽聞可以媲美日本挽肉與米嘅和牛漢堡🍔鍾意佢全店係簡約無印feel連個menu都好有質感🧑‍🍳˚✧₊招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($151)咖哩同泡菜的多層次辣味配合和牛漢堡肉汁真係幾夾🍛碗飯成座山咁高🤣。˚✧₊手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 ($141)流心芝士配肉香同甘甜蘭王蛋汁果然唔錯 個汁有芥辣酸瓜同白味噌汁☺️唐揚魷魚咀係主餐牌無嘅是日精選🪼香脆又有咬口☺️紫薯甘栗餅有足料紫薯+粒粒甘栗跟餐加$5就有汽水/柚子蜜/蜂蜜綠茶幾抵喎😍📍 牛霸王 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐃𝐨𝐧𝐛𝐮𝐫𝐢觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

觀塘工廠區好多隱世美食小店
今次試下呢間聽聞可以媲美日本挽肉與米嘅和牛漢堡🍔
鍾意佢全店係簡約無印feel
連個menu都好有質感
🧑‍🍳

˚✧₊招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($151)

咖哩同泡菜的多層次辣味配合和牛漢堡肉汁真係幾夾🍛
碗飯成座山咁高🤣

˚✧₊手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 ($141)

流心芝士配肉香同甘甜蘭王蛋汁果然唔錯
個汁有芥辣酸瓜同白味噌汁☺️
唐揚魷魚咀係主餐牌無嘅是日精選🪼
香脆又有咬口☺️

紫薯甘栗餅有足料紫薯+粒粒甘栗
跟餐加$5就有汽水/柚子蜜/蜂蜜綠茶幾抵喎😍

📍 牛霸王 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐃𝐨𝐧𝐛𝐮𝐫𝐢
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
一直都好中意食牛,牛款式變化非常多,最近網上見到呢間係食牛肉漢堡丼飯嘅餐廳,覺得好有興趣,於是就約埋同樣都好鍾意食牛,而且係觀塘收工嘅朋友黎試一試,地點位於地鐵站大概5分鐘嘅路程,都非常方便。一入店舖職員好細心介紹佢地既特色菜式,亦都介紹邊一款嘅牛相對適合配咩汁,非常用心,睇得出小店經營特別有心思。可以用手機落單,非常方便,而且仲可以揀多汁同多飯,都唔駛額外加錢。招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯($128)秘製漢堡汁日式泡菜餐廳採用澳洲和牛,和牛相對油脂感比較豐富,亦都很香口,而且漢堡中間咬開見到都煮得粉嫩,口感柔軟,手打果然唔同啲。呢款自家製嘅秘製漢堡汁非常出色,帶柚子味,同漢堡扒同埋飯都好夾,而且日式泡菜唔會過辣成個組合非常好。手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)白味噌汁 芥辣酸瓜牛肉味非常濃郁,而且中間有芝士溶化左,非常美味,白味噌汁有creamy嘅感覺,用黎撈飯非常夾,職員說芝士安格斯適合配芥辣酸瓜,所以我地照揀左,芥辣酸瓜味道溫和,唔會刺鼻,而且味道非常清新,很有驚喜。兩個丼飯都會配上蘭王蛋,呢隻蛋非常出名,蛋味真係好香濃,又甘甜,色澤又靚,帶橙紅色。每日都有2款小食做追加價,咁啱

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯($128)
秘製漢堡汁日式泡菜

手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)
白味噌汁 芥辣酸瓜

每日都有2款小食做追加價,咁啱都啱食。

一口芝士($18)炸得香口,而且芝士融化非常美味。

唐揚魷魚咀($18)
很彈牙,炸得脆卜卜,炸粉又不會過厚,配上沙律醬更滋味。

餐廳仲可以儲印花,食一個丼飯可以有一個印花,儲夠10個之後就可以減68蚊。

用心經營的小痁,值得支持,而且味道好,份量又夠飽。

2024-06-05
東京人氣漢堡扒餐廳「挽肉と米」最近在香港插旗,引起食漢堡風潮,仲要預約先食到。如果唔想等咁耐,觀塘工廈呢間日式小店係個不錯既選擇😊——————————🔹招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128每日限量供應既菜式!和牛漢堡自家手打,選用肉香及脂香兼備既澳洲和牛製作,輕輕一咬,口中即充滿濃香肉汁🐂漢堡扒上放有日式泡菜,再來係蘿蔔蓉及橙紅色既日本蘭王蛋,米飯則採用日本的晴岡米,單看賣相已經非常誘人,入口更係層次豐富。選擇秘製漢堡汁,味道有點似香濃版既燒汁,好有日本風味。+$18芝麻雞翼外脆內軟,不過份量只有一隻,略嫌小貴。+$5柚子蜜🔸咖哩吉列豬扒飯 $88+$18日式和風沙律和風沙律有生菜及番茄,簡單加入香醋汁調味,酸甜開胃。咖喱汁係地道日式風味,香濃得來,微辣帶點甘甜。豬扒外皮不會太厚,炸得香脆,肉質雖不算嫩滑,但好有肉香。*值得一讚既係餐廳佈置得舒服,走和式木系風格,侍應事先會向客人介紹餐牌上每道菜,耐心有禮。值得回訪👍
——————————
🔹招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128

+$18芝麻雞翼
外脆內軟,不過份量只有一隻,略嫌小貴。

+$5柚子蜜

🔸咖哩吉列豬扒飯 $88
+$18日式和風沙律
和風沙律有生菜及番茄,簡單加入香醋汁調味,酸甜開胃。

5天前 0 瀏覽
充滿日式風格嘅餐廳,環境唔錯,燈光好柔和,令人好放鬆👍🏻👍🏻👍🏻餐廳設有2人及4人座,同朋友一齊黎食飯適合不過手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 $123安格斯漢堡比較有口感,牛味唔會過重,手打芝士會係漢堡入面流出嚟,超正😋😋😋醬汁揀咗白味噌汁,相對清淡,適合唔鍾意食太濃味嘅朋友,配菜就揀咗芥辣酸瓜自家製橘子厚切吉列雞扒配溫泉蛋飯 $119吉列雞扒份量好多,每塊都好厚,外層炸得好香脆,雞肉咬落好嫩好多汁,配埋溫泉蛋飯一流🤤🤤🤤一口芝士 +$18炸得好香,入面好多芝士,份量剛剛好,唔會太膩😍😍唐揚魷魚咀 +$18未食已經聞到好香👍🏻👍🏻👍🏻每粒魷魚咀都好有咬口,好爽甜!雞皮餃子 $58推薦!一共有5隻,雞皮好滑,咬落超多汁,餃子個餡好好食!柚子蜜 +$5*2

手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 $123

自家製橘子厚切吉列雞扒配溫泉蛋飯 $119

一口芝士 +$18
炸得好香,入面好多芝士,份量剛剛好,唔會太膩😍😍

唐揚魷魚咀 +$18
未食已經聞到好香👍🏻👍🏻👍🏻每粒魷魚咀都好有咬口,好爽甜!

雞皮餃子 $58
推薦!一共有5隻,雞皮好滑,咬落超多汁,餃子個餡好好食!

柚子蜜 +$5*2

6天前 0 瀏覽
觀塘漢堡扒名店牛霸王,walk-in有位,見皓多人都有book位,室內零格phone,皓彩有Wi-Fi。店員主動推介,追加小食就日替,每晚兩款,有版,尋晚係一口芝士🧀($18)同唐揚魷魚🦑咀($18),我叫咗手打和牛漢堡扒丼飯配秘製漢堡汁多汁加凍蜂蜜綠茶🍵($133),汁三選一,綠茶🧃加$5,漢堡扒加賣蘭王蛋賣相ok,但食落冇挽肉と米咁juicy,汁就比較稀,我追加咗一口芝士🧀,一般。有印花卡🎴,儲十送一
和風牛肉飯
2024-06-07
和風牛肉飯
一口芝士
早前中環開左間好出名嘅免治牛肉漢堡店,由於太多人無機會試到,於是就黎左呢間觀塘都係食牛肉漢堡嘅小店裝修呈日本風,充滿木系感覺手打芝士安格斯漢堡扒飯 (秘製漢堡汁+芥辣酸瓜)丼飯飽滿粒粒分明,唔會太稀/太硬肉味較為厚實及濃郁,咬開更充滿流心芝士,亦會配有芥辣酸瓜,刺激味蕾更加開胃而蘿蔔蓉中和一下肥膩感京蔥厚切鰻魚飯鰻魚超級大舊,啖啖肉好有滿足感中間配有滑蛋,再加埋鰻魚汁一起食,更加惹味~一口芝士細細舊一口爆漿,即炸即食非常新鮮,當然要小心燙口~唐揚魷魚咀魷魚咀細細粒,煙煙韌韌,好有𡁻口,配上沙津醬,可稍為減低熱氣~美味鹹肉糭臨近端午節,餐廳都宣傳一下自己自家製糉子仲有個自家品牌的透明袋可以載走,非常貼心~
裝修呈日本風,充滿木系感覺

手打芝士安格斯漢堡扒飯 (秘製漢堡汁+芥辣酸瓜)
丼飯飽滿粒粒分明,唔會太稀/太硬
而蘿蔔蓉中和一下肥膩感

京蔥厚切鰻魚飯
鰻魚超級大舊,啖啖肉好有滿足感
中間配有滑蛋,再加埋鰻魚汁一起食,更加惹味~

一口芝士
細細舊一口爆漿,即炸即食非常新鮮,當然要小心燙口~

唐揚魷魚咀

美味鹹肉糭
臨近端午節,餐廳都宣傳一下自己自家製糉子
仲有個自家品牌的透明袋可以載走,非常貼心~
2024-06-07
繼續觀塘工廈好西今次介紹下算係新開既小店主打食和牛手打漢堡🐮唔食牛既朋友👩🏼‍🤝‍👨🏽仲可以試下佢其他款式既丼飯—————————————————————🍴手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)本身係想試吓佢哋手打和牛漢堡點知一早已經賣晒🥲每日限量供應唯有食佢第二個招牌安格斯牛牛味好重👍🏻入邊漢堡有啲芝士🧀面頭仲有日式泡菜同蘿蔔蓉 可以解膩蛋黃方面 就用左有蘭王蛋 蛋味特別香呢個飯揀咗要秘制漢堡汁真係會唔覺唔覺食晒成個飯🙈—————————————————————🍴咖哩吉列豬扒飯($88)呢個估唔到有驚喜😛吉列豬扒真係炸得好脆👍🏻仲熱辣辣即叫即炸的‼️咖哩都係正常既日式咖哩如果有多1 2舊薯仔🥔會更開心😂
繼續觀塘工廈好西
今次介紹下算係新開既小店
主打食和牛手打漢堡🐮
唔食牛既朋友👩🏼‍🤝‍👨🏽仲可以試下佢其他款式既丼飯
—————————————————————
🍴手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)

本身係想試吓佢哋手打和牛漢堡
蛋黃方面 就用左有蘭王蛋 蛋味特別香
呢個飯揀咗要秘制漢堡汁
真係會唔覺唔覺食晒成個飯🙈
—————————————————————
🍴咖哩吉列豬扒飯($88)

呢個估唔到有驚喜😛
吉列豬扒真係炸得好脆👍🏻仲熱辣辣
即叫即炸的‼️
咖哩都係正常既日式咖哩
如果有多1 2舊薯仔🥔會更開心😂
【🐮牛霸王|霸氣的「丼」下🔱】最近和牛漢堡飯在香港熱哄哄,觀塘都有間「牛霸王」絕對不能忽視!每日限量手打和牛丼飯,午飯時間全爆,我晚飯時間嚟,慢一步都差少少無位! 入到餐廳,簡單和風格局陳設實而不華,人流多,熱鬧非凡!食咗咩?主打手打漢堡,自選醬汁和配菜,選擇性困難者注意啦!Set仲有沙律和飲品!🤪🎌手打和牛漢堡丼飯(日式咖哩汁+日式泡菜)咖哩汁甜甜的,配上泡菜,霸氣地篤穿蘭王蛋黃,撈飯食一流!漢堡用上澳洲和牛,油香又唔肥,感覺清爽。..🎌手打芝士安格斯漢堡丼飯(秘製漢堡汁+芥辣酸瓜)酸瓜質料上盛,原來大有來頭,用上來自靜岡縣嘅青瓜,用料細緻有要求,睇得出大廚嘅態度。漢堡就用上美國安格斯,出名牛味較濃,有嚼口。..🎌日式沙律新鮮好味,醋味夠酸,開胃非常!..🎌唐揚魷魚咀炸到金黃色卜卜脆,點蛋黃醬食好好嘅小食👍🏻整體感覺剛陽味十足,係可以大聲講大聲笑咁食嘅手打漢堡丼飯店。
【🐮牛霸王|霸氣的「丼」下🔱】

食咗咩?

🎌手打和牛漢堡丼飯
(日式咖哩汁+日式泡菜)

🎌手打芝士安格斯漢堡丼飯
(秘製漢堡汁+芥辣酸瓜)

🎌日式沙律
新鮮好味,醋味夠酸,開胃非常!

🎌唐揚魷魚咀
炸到金黃色卜卜脆,點蛋黃醬食好好嘅小食👍🏻

2024-05-22
  • 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯