2019-01-13 181 瀏覽
今日倍父母親大人去牛頭角探亞姨,好耐冇一家出街了,問吓表弟附近有乜食,佢話觀塘會多D選擇,有間放題都幾掋,又多野食。都好喎!好似好耐冇同父母食放題!間餐廳叫極尚大瀛喜,響APM隔離楝亞太中心,好近地鐡站,非常方便,成棟大廈都係餐廳,所以要排隊等lift,上到5樓,幸好不是太多人等位,好快安排到入坐!餐廳有一個位置自取飲品、甜品和小食,都幾多選擇,頗欣賞餐廳细心的是有冷熱飲品外更有些常溫飲品和花膠湯供客人選擇!讚!此餐廳更可用智能手機落單查單,方便之餘亦非常環保!細佬好快手已經點左一D食物,唔知係咪因為手機落單快好多,好快已有食物送到,嘩~!D刺身好新鮮喔,甜蝦同元貝都好正,好鮮甜!之後其他食物好快到齊,亦沒有漏單,服務亦好好,收碟好快亦有禮。個人覺得熟食都好好食,蒲燒鰻魚、西京燒比目魚好好味,燒得剛好,唔會太乾,燒過的菠蘿,更甜美,燒牛舌好嫩,好香,調味又好,唔會太咸,最特別是日式放題竟然有炆花膠食,而且味道都唔差。牛肉煱甜甜的,牛肉又嫩充滿油香!最後當然要食個雪糕當甜品,但比我發現有豆腐花,細細盒,不會太飽肚,太好了!
2019-01-13