2017-07-04 63 瀏覽
觀塘區不論返工或假日都人頭湧湧, 尤其駱駝漆大廈, 樓下排隊搭LIFT 既人多到很可怕, 我地等左五分鐘都仲未入到 LIFT, 決定做下運動行樓梯上去!之前上OPENRICE 訂左枱, 有九折, 可惜佢話我訂既係"掌壽司", 但我想食既係"掌@咖啡"既TEA SET, 其實兩個舖係相通, "掌壽司" 都有我想食既梳乎里PANCAKE, 但係已到下午三點, 我冇可能叫個壽司, 實在太飽了!老公點左個"網燒黑毛和牛飯", 因為係TEA SET, 所以飯唔係好大碗, 啲飯撈左啲麻油, 好香, 有少許芽菜, 話係黑毛和牛, 但係食落同普通牛肉分別不大, 又唔可以話唔好食, 但係一般啦.個梳乎里係即整, 所以都要少許時間等, 點左配豆腐雪糕, 梳乎里上枱時還郁, 好輕型咁, 係心型既梳乎里, 有心思, 唔似出面一律係圓型, 食落有重重既蛋味, 入面好SOFT, 個豆腐雪糕又係預先雪好既一個個圓球, 所以係超級超級硬, 最後要用刀將佢切開細啲先可以食到, 我最唔鐘意啲雪糕係咁樣, 雖然可以KEEP 耐啲, 唔會因為梳乎里既熱力而令個雪糕太快溶, 但係個雪糕咁硬, 根本就係食唔到, 我還先喜歡, 每

, 係心型既梳乎里, 有心思, 唔似出面一律係圓型, 食落有重重既蛋味, 入面好SOFT, 個豆腐雪糕又係預先雪好既一個個圓球, 所以係超級超級硬, 最後要用刀將佢切開細啲先可以食到, 我最唔鐘意啲雪糕係咁樣, 雖然可以KEEP 耐啲, 唔會因為梳乎里既熱力而令個雪糕太快溶, 但係個雪糕咁硬, 根本就係食唔到, 我還先喜歡, 每次要食時, 先整既一個個球那種

每款TEA SET 都跟一杯飲品, 咖啡類就要另外加錢, 我地點左芒果梳打, 同埋紅棗蜂蜜果茶, 飲品不太突出, 一般
2017-07-02
  • 梳乎里