2021-04-30
是日沒外出用膳,在外賣平台搵食時看到這家的午餐定價合理,除了主食,還有足料靚湯、一份小食及糖水或沙律可選,所以就買嚟試吓。等左十五至二十分鐘左右,外賣到了,真係又湯又甜品,小食就放入主餐度。湯是龍眼豬肉燉湯既味道,除了這兩款湯料,還有冬菇同好似猴頭菇既料,湯好清,冇味精。小食從滷水雞翼、蝦餅等3-4款中選一款,我就揀左雞翼,醃得夠味,肉好腍,唔錯。主食我就揀了香茅豬扒,雖然好淺色,但夠味、有香茅既香味,肉質軟得嚟有咬口,不過腍,又可揀咖哩汁、黑椒汁或洋蔥汁,不過飯量不多,勝在有湯同甜品,一定夠飽。是日糖水是杏仁糊,聞到杏仁味,偏甜,我平時唔食呢個甜品,不過今日都食左一大半。除了香茅豬扒,還有照燒雞扒、牛扒、魚等選擇。價錢由$55-65左右,成個套餐嚟講真係抵食,亦因為覺得味道不錯,所以冇喺呢度出食評好一段時間既我都忍唔住要撐吓,希望大家去試吓啦!
香茅豬扒飯