2011-11-24 163 瀏覽
這晚約了舊同事Y聚舊,揀了彪哥海鮮菜館,因為菜式多選擇,這裡雖然沒有裝修但格局平實親切,老闆娘及太子仔雖然非常忙碌但也盡力招呼每位顧客,就是這點努力令我繼續來這家庭式酒家食飯的原因之一 當然除了感覺親切之外,這裡的菜式選擇亦頗多,不論是得奬菜式、生猛海鮮或家常小菜都一應俱全 蒜茸蒸大蟶子 ~ 新鮮爽甜火候掌握得好好 豉椒炒蜆 ~ 原本叫豉椒炒小蟶子的,可惜這晚已經沽清了所以點了炒蜆,炒蜆香辣惹味一樣咁新鮮 彩蛋百花卷 ~ 每次必叫ga,一片酸薑加一嚿皮蛋再加蝦膠,一啖咬落去溶合ga味道好正 蒜香骨 ~ 整得夠味道亦夠乾生,但咬落一啲都唔un依然好軟熟,廚師功力真係好得 豉汁蒸倉魚 ~ 新鮮好味道 沙薑雞腳 ~ 今次ga沙薑雞腳唔夠入味 生磨杏汁~ 我好鍾意杏仁味道所以每次必叫

蒜茸蒸大蟶子 ~ 新鮮爽甜火候掌握得好好

蒜香骨
豉汁蒸倉魚
生磨杏汁
收據例明各項收費非常清楚
  • 蒜茸蒸大蟶子、豉椒炒蜆、豉椒炒小蟶、彩蛋百花卷、蒜香骨、豉汁蒸倉魚、生磨杏汁