2022-12-31 1615 瀏覽
朋友話想食新鮮刺身魚生,講真以我印象中食過咁多間日式餐廳中最新鮮莫過於呢間丼𤅗!🦐阿根廷赤蝦壽司哈哈😆嗌呢件壽司嘅原因就係阿根廷🇦🇷贏咗世界盃,要食住呢個勢去慶祝一番。赤蝦好甜,口感夠柔軟👍🏻🍤天龍捲嘩!隻蝦好大隻呀!仲要炸好脆!每一件天龍卷上面都包住厚厚嘅三文魚,雙重口感,又脆又軟😋加上獨有特色醬汁喺每一件天龍卷上面,就算唔點豉油都夠哂味,正👍🏻大家唔好錯過個炸蝦頭呀!蝦頭入面好多蝦膏,好香好甜😋🐟花之戀兩塊厚切三文魚,花之戀嘅size啱啱,唔會太大舊,飯又唔會太硬太實!🌯三文魚手卷呢舊手卷紫菜夠脆,裏面嗰舊三文魚可以食到最底,夠足料👍🏻用料十足🐠海膽油甘魚丼超新鮮😋有三塊厚切油甘魚夠肥美。海膽鮮甜融化喺口,齒頰留香😋😋😋加上呑拿魚魚腩蓉,好味到呢😘🦀軟殼蟹野菜米紙卷米紙內包住好多沙律菜,食落好清新!可惜我嫌軟殼蟹略少,食來食去都好似齋食沙律菜,味道係唔錯,只係食唔到軟殼蟹嘅口感。🧀芝士焗蠔芝士夠creamy又夠哂香,隻蠔夠哂大隻!咬落夠多汁,夠哂味👍🏻

🦐阿根廷赤蝦壽司

🍤天龍捲