2024-04-15 114 瀏覽
最近同屋企人去咗觀塘嘅京滬佳餚食飯,真心好滿意!先講下佢哋嘅招牌小籠包,真係值得一試!皮薄如紙,入面包住鮮嫩多汁嘅豬肉餡,每一口都有湯汁同豬肉嘅鮮甜味道🤤🤤 勁想叫多幾籠🥹🥹再嚟就係香麻龍蝦荳腐花,好特別!好好味!龍蝦嘅鮮嫩肉質同香麻醬嘅濃郁味道結合得好好,加埋豆腐花嘅滑嫩口感,成個菜更加豐富有層次,私心最推薦依道菜!😋😋紅燒鮑魚鵝掌都好出色,鮑魚嘅鮮香同鵝掌嘅軟滑質感完美結合💓 老上海炒飯炒得香口,米粒飽滿,配料豐富,真係令人食得好過癮🥰金湯酸菜魚同京滬香酥烤鴨都係我好鍾意嘅菜式。金湯酸菜魚湯底酸辣可口,魚肉鮮嫩,令人食得好開胃。京滬香酥烤鴨就更加唔駛講,片皮鴨一定係世一架啦🤪 外脆內嫩,肉質鮮美,可以自己食晒一籠😝如果鍾意中式菜嘅就一定要嚟依間試吓😍
最近同屋企人去咗觀塘嘅京滬佳餚食飯,真心好滿意!

如果鍾意中式菜嘅就一定要嚟依間試吓😍