諗住買啲外賣去公園仔野餐,呼吸一下新鮮空氣,叫左幾個餐外賣,有啲有沙律,有啲有薯條。基本上薯條、沙律、同飲品都係用返飲品個膠杯。睇落係幾靚嘅,但對保存食物的質素係反效果。首先我都肯定薯條放入膠杯時係熱的,不過見店員喺其他食物都未做起嗰陣已經放左薯條入膠杯,所以一直焗住。食嗰陣薯條俾啲倒汗水浸焗住,有層水氣濕濕地咁。到燒芝牛肉漢堡,個漢煲用紙包再放喺個紙盒度,打開張紙溶溶地,唔肯定油浸到爛定係汁浸爛。不過味道黎講,芝士、蕃茄、酸瓜、生菜同包夾埋一齊都幾好食嘅,但淨食漢堡的牛肉係瘦同無乜味,要一齊食先好味,車打芝士的味加左好多分。而烤雞都唔錯,外皮好多香料,雞脾的肉位滑,軟,多汁,但除左個脾位之外,胸肉就鞋、無味、乾身啲。外賣做85折,希望餐廳喺外賣的包裝用心諗下點樣保存到食物的味道同口感。

薯條

薯條