買左 coupon $188 (未連加一),聲稱原價 $546,原價咁貴食火鍋,心諗一定正野啦。叫埋好朋友一行3人去食,以為真係有咁大隻蛤乸隨街跳!買左 coupon 後先係 openrice 發現有人都係用 coupon 去食之後就勁彈,我後悔之餘重覺得對朋友唔住,因為係我叫佢地去,當時真係希望我既跟果位網友既唔同,甚知......地點唔方便,我們3人各自好辛苦艱難先搵到呢間酒店,入到去果間所為餐廳,就是果位網友咁講,只係一間好似會議室或者係娛樂室咁大既房,一傍放了選擇唔多既火鍋料,只得3樣既熟食,只得3樣既甜品,比我感覺真係好敷衍。一人一爐是好既,衛生方便。台上放上每人一雙筷子,正常一間服務好既餐廳係咪有另一雙筷子夾生食物呢,我地都費事問待應,自己係隔離台拿來一雙大家 share 用。食物味道只係一般,而且真係少選擇,生食物真的全無冰震、無遮蓋。菜又只得幾樣揀,好在生菜都算新鮮。飲品我只係飲酸梅湯,淡既!全場只有一個甜品餅仔係最好食,我比 $188 重要另加一就只係呢塊餅仔我滿意,唉~~若然係旺角求其搵間 $100 左右既任食火鍋都好過佢啦!重話原價 $546,講咁大個大話!
一人一爐是好既,衛生方便。

菜又只得幾樣揀,好在生菜都算新鮮。
飲品我只係飲酸梅湯,淡既!

2011-06-26