2020-04-29 238 瀏覽
今次係第一次行海塝街,原來呢邊有好多小店同cafe shop,下次有機會我地可以過嚟試吓其他。言歸正傳,我哋行緊海塝街嘅時候見到呢間舖頭啲蛋糕做得好精緻同好靚,所以想買來試吓。由於間舖頭好細,所以我哋都係外賣左件蛋糕,坐喺海邊食。佢哋有個抹茶套餐,一件蛋糕加一杯抹茶嘢飲就$35。-凍抹茶奶茶呢杯嘢個顏色就唔錯好似好重抹茶味咁,可惜飲落個抹茶味好淡,差唔多飲唔到抹茶味。另外就係呢杯叫做抹茶奶茶但完全飲唔到茶味只係覺得自己食緊鮮奶。啲抺茶味完全俾啲鮮奶蓋過晒,抹茶粉同鮮奶嘅比例錯咗。希望下次佢哋會改善啦。-日式焦糖芝士蛋糕呢一個芝士蛋糕又係令我好失望,首先個芝士蛋糕一啲都唔重芝士味,反而有好重益力多嘅味道。另外,個芝士蛋糕唔夠柔滑。真係好失望😞總括來講,我係有啲失望因為芝士蛋糕同抹茶奶茶都係啲好容易整嘅甜品,可能我哋叫咗佢哋啲唔係拿手嘅甜品所以就出咗事。

佢哋有個抹茶套餐,一件蛋糕加一杯抹茶嘢飲就$35。
抹茶奶茶

-凍抹茶奶茶